Άνδρη Θεοδότου: Στο θέατρο για να καμαρώσει τον σύζυγό της η πρωταγωνίστρια του “Έλα στη θέση μου”! [pics]

Eίναι από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της με σπουδές στο εξωτερικό και συμμετοχή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η Άνδρη Θεοδότου έγινε περισσότερο γνωστή από τη συμμετοχή της στο δημοφιλές σήριαλ του Alpha “Έλα στη θέση μου” όπου υποδύεται με μεγάλη επιτυχία την Σύλβια Σοφοκλέους.

Προχθές η Άνδρη με chic εμφάνιση βρέθηκε στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν Υπόγειο για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της παράστασης “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης”. Η ηθοποιός εκτός από το γεγονός ότι αγαπά το θέατρο είχε κι έναν άλλο ιδιαίτερο λόγο να παρακολουθήσει την παράσταση αφού εκεί πρωταγωνιστεί ο σύζυγός της Δημήτρης Δεγαΐτης!

Η Άνδρη με τον Δημήτρη έχουν μια κόρη που λατρεύουν τη Διώνη και η ηθοποιός είχε πει σε συνέντευξή της στο TLIFE για την γνωριμία με τον σύζυγό της: “Ναι εδώ γνωριστήκαμε σε μια παράσταση. Ήταν μεγαλύτερο έτος ο Δημήτης αλλά γνωριστήκαμε εδώ σε παράσταση λίγο κρυφά,γιατί ήταν αυστηρά τα πράγματα τότε στο θέατρο, και από τότε είμαστε μαζί”

Άνδρη Θεοδότου Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ηρώ Λούπη

Με την Ηρώ Λούπη που παίζουν μαζί στο “Έλα στη θέση μου”

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το αριστούργημα του Χόρβατ παρουσιάζεται από δεκαεξαμελή θίασο και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και τραγούδια.

“Τίποτε δε μας δίνει τόσο την αίσθηση του άπειρου όσο η βλακεία”: αυτή τη φράση χρησιμοποιεί ο Χόρβατ για να προλογίσει το έργο του.

Και αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει όλους τους ήρωες του έργου είναι η βλακεία…Η βλακεία που συνοδεύει την αμορφωσιά, τη θρησκοληψία, το συντηρητισμό, την ημιμάθεια, την αδιαφορία, τον ατομικισμό και φυσικά το φασισμό στον οποίο αναπόφευκτα οδηγείται μια κοινωνία με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Το 1931, έξι μόλις χρόνια πριν τον πρόωρο θάνατό του, ο Χόρβατ γράφει τις “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης” προβλέποντας την άνοδο του Χίτλερ και την έλευση ενός ακόμα παγκοσμίου πολέμου. Με πολύ χιούμορ, σκληρότητα αλλά και συμπόνοια σκύβει πάνω από τους μικροαστούς ήρωές του. Αυτούς τους ήρωες που πιστεύουν στο Θεό από συνήθεια και υποστηρίζουν το ναζισμό από απάθεια και αμάθεια. Αυτούς τους ήρωες που δεν είναι ούτε “καλοί”, ούτε “κακοί”…απλώς “μικροί” και “φτηνοί”. Άρα δίχως ελπίδα, λέει ο Χόρβατ.

“Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης” είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος του ομώνυμου βαλς του Γιόχαν Στράους που επανέρχεται ως επωδός στο έργο, συνοδευόμενο από μερικά ακόμα πασίγνωστα βαλς του συνθέτη, όπως ο “Γαλάζιος Δούναβης”. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η υπέροχη, λαμπερή μουσική με τους ήρωες του έργου; Καμμία! Κι όμως τη νοσταλγούν, όπως νοσταλγούν μια ‘άλλη ζωή’, ένα λαμπερό, ένδοξο παρελθόν της πόλης τους. Ένα παρελθόν που δε γνώρισαν, ούτε τους συμπεριέλαβε ποτέ…

Υπόθεση

Η νεαρή Μαριάννε θέλει να αντισταθεί στην ανοησία του κόσμου που την περιβάλλει. Προσπαθεί να ξεφύγει από το τέλμα της καθημερινότητας, διαλύει τον αρραβώνα που της έχει επιβάλει ο πατέρας της και ρισκάρει τη ζωή της ακολουθώντας ένα γοητευτικό τυχοδιώκτη που ζει από τον ιππόδρομο. Όμως, πολύ σύντομα μέσα από ένα δύσβατο οδοιπορικό και πολλές άτυχες, δραματικές περιπέτειες θα οδηγηθεί εξαντλημένη, και πάλι στην αγκαλιά του πρώην αρραβωνιαστικού της: ό,τι πεισματικά και ηρωικά προσπάθησε να αποφύγει, της απονέμεται στο τέλος ως νομοτελειακή δικαιοσύνη, ενώ γύρω της–και μέσα της- η ανοησία συνεχίζει να βασιλεύει θριαμβευτικά.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Νίκος Αλεξίου, Θόδωρος Γράμψας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ιωάννα Μαυρέα, Σμαράγδα Σμυρναίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΧΟΝΤΟΣ

Read More

And More