Angelina Jolie: Νέες φωτογραφίες από την επίσκεψή της στη Λέσβο!

Η Angelina Jolie έφτασε στη χώρα μας το πρωί της Τετάρτης ως Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ολοκλήρωσε το ταξίδι της το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η χολιγουντιανή σταρ αναχώρησε με το liar jet της για την Αγγλία αφού πρώτα επισκέφτηκε τη Λέσβο και συνάντησε εθελοντές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις τοπικές αρχές που συμμετέχουν στην προσπάθεια ανταπόκρισης στις επείγουσες ανάγκες των προσφύγων στο νησί. Η Angelina συνομίλησε επίσης με οικογένειες προσφύγων.

Το TLIFE εξασφάλισε φωτογραφίες από τη συνάντησή της με μια ΜΚΟ στο νησί όπου βλέπουμε τη διάσημη ηθοποιό για πρώτη φορά σε αυτό το ταξίδι να έχει επιλέξει ένα διαφορετικό χρώμα από το μαύρο.

Στη Λέσβο, η διάσημη ηθοποιός επίσης επισκέφθηκε το κέντρο καταγραφής στη Μόρια, όπου στεγάζονται προσωρινά 2.800 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, προκειμένου να πληροφορηθεί απευθείας από τις οικογένειες ποια είναι η κατάσταση και οι εμπειρίες τους. Το 95% των προσφύγων στη Μόρια προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Προέτρεψε τους πρόσφυγες να επιδιώξουν την καταγραφή τους από τις ελληνικές Αρχές και να ενταχθούν στο επίσημο σύστημα ασύλου.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καθώς και για τις προσπάθειες των εθελοντών και των τοπικών οργανώσεων που συνάντησα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου”, είπε η Angelina ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τον απολογισμό του ταξιδιού της στην Ελλάδα

“Αυτοί και πολλοί άλλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την υποδοχή και την παροχή φροντίδας στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν”, συμπλήρωσε.

Read More

And More