Άννα Φόνσου: Η παρεξήγηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα μίνι που φοράει

Η Άννα Φόνσου μιλά στη Ζέτα Καραγιάννη και το περιοδικό People για τους αγαπημένους συνεργάτες και φίλους που σήμερα δεν είναι στη ζωή και της λείπουν πολύ.

/

Να μη μου έχουν λείψει ο Χατζηχρήστος; Ο Βέγγος; Ήταν μεγάλη σχολή για μένα. Αλλά δεν μου λείπουν μόνο στη δουλειά. Μου λείπουν και από τη ζωή μου. Ορισμένοι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι. Η Τζένη, με την οποία είχε τύχει να δουλέψουμε και μαζί. Η Αλίκη….

Κάποια εποχή τα δημοσιεύματα την ήθελαν σε ανταγωνισμό με τη Βουγιουκλάκη. Η ηθοποιός το επιβεβαιώνει. Ισχύει αυτό, όταν αρνήθηκε το ρόλο στο Αγοροκόριτσο και τον πήρα εγώ. Αλλά δεν ήταν έτσι. Άρχισαν τα περιοδικά να μας βάζουν απέναντι και στενοχωρήθηκα. Έμαθα πού ήταν το σπίτι της και της χτύπησα την πόρτα για να της εξηγήσω. Τα έχασε η γυναίκα… Με την Αλίκη κάναμε πολλές πλάκες. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της μου έλεγε: Όταν γεράσουμε, θα έχουμε κότσο τα μαλλιά μας και θα παχύνουμε. Αλλά εσύ θα έχεις και μπαστούνι. Τη ρωτούσα Γιατί; και μου έλεγε: Γιατί ήσουν χορεύτρια και οι χορεύτριες, απ’ τα πολλά χτυπήματα στα πόδια, στο τέλος δεν περπατάνε καλά…. Γελούσαμε πολύ, θυμάται με νοσταλγία.

Ακόμα, μιλάει για την επιστροφή της στο σινεμά και τον ρόλο της. Τελείως κόντρα σε μένα: αγέλαστη, στεγνή, χωρίς χιούμορ. Αλλά, βεβαίως, μιας μεγάλης ηλικίας γυναίκα. “Σιχαίνομαι” τις ηθοποιούς που μεγαλώνουν και παίζουν τις μικρές. Όπως και τις μικρές που παίζουν τις μεγάλες…, λέει.

Έχουν άραγε οι ηθοποιοί ηλικία; Εξωτερικά όχι. Μέσα μου, όμως, έχω ηλικία. Ντύνομαι με μίνι και πιστεύω ότι έτσι δίνω αισιοδοξία και σε άλλες γυναίκες, αλλά κοριτσάκι δεν είμαι, δηλώνει κι είναι διπλά χαρούμενη που σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά και που θα τη σκηνοθετήσει ο Νίκος Κατράκης. Ήθελα με μανία να δουλέψω με ένα νέο σκηνοθέτη, αλλά κανείς δεν μου είχε κάνει πρόταση, ομολογεί αφοπλιστικά.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More