Άννα Κόκορη: Η νεαρή δημοσιογράφος για τη μάχη με τη νευρική ανορεξία – «Όλα άρχισαν στο πρώτο lockdown»

Τη δική της εμπειρία και μάχη με τη νευρική ανορεξία περιέγραψε η δημοσιογράφος Άννα Κόκορη στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή “Αυτοψία”. Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε πως είχε φτάσει σε σημείο να ζυγίζει 30 κιλά, να αργοπεθαίνει όπως είπε. Κάποια στιγμή μάλιστα, η Άννα Κόκορη αποκάλυψε πως χρειάστηκε να πάει στο Αττικό ψυχιατρείο προκειμένου να ζητήσει βοήθεια αφού η νευρική ανορεξία θεωρείται ψυχιατρική νόσος.

«Μπήκα 34, έχασα κι άλλο και κατέληξα 30. Ήμουν απαίσια. Πέθαινα. Το είχαν πει οι γιατροί στους γονείς μου ότι θα πεθάνω. Πήγαινα στον καθρέφτη και έβλεπα την καρδιά μου να χτυπάει. Έτρωγα και ένιωθα να πονάνε όλα μου τα όργανα. Αργοπέθαινα.

Τώρα έρχομαι μια φορά την εβδομάδα στο Αττικό ψυχιατρείο, στην αρχή όταν βγήκα ερχόμουν δυο φορές την εβδομάδα για παρακολούθηση. Πέρασα πέντε μήνες από τη ζωή μου εδώ. Το έψαχνα πολύ καιρό να δω που την πάτησα. Εγώ έπαθα νευρική ανορεξία στο πρώτο lockdown. Μέχρι τότε έτρωγα πολύ σωστά, γυμναζόμουν πάρα πολύ. Την έψαχνα με τη διατροφή μου. Έκανα πάρα πολύ γυμναστική. Ήμουν εθισμένη σε αυτό. Κάποια στιγμή έπαθα μια νευρική παράκρουση, άρχισα να κόβω το φαγητό και να κάνω περισσότερη γυμναστική…» είπε.

Σε άλλο σημείο η Άννα Κόκορη αποκάλυψη πως η νευρική ανορεξία χτύπησε τη δική της πόρτα στο πρώτο lockdown,

«Εμένα τραύματα που είχα από το παρελθόν, μια εμπειρία που με έφερε κοντά στο θάνατο ξέσπασε σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία και βρήκε έδαφος στη νευρική ανορεξία. Είχα περάσει καρκίνο στα 13 μου, πέθαινα, ήμουν στο τελευταίο στάδιο…Εκεί μου είχαν κόψει πάρα πολλά πράγματα, όχι ζάχαρη, όχι αλάτι κτλ… Αυτά τα ενσωμάτωσα στη ζωή μου μεγαλώνοντας, έκοβα συνέχεια πράγματα και σε συνδυασμό με την πολύ γυμναστική αλλά και τα πρότυπα ομορφιάς, το έχασα…»

«’Ημουν 52 κιλά, σταμάτησα να ζυγίζομαι στα 45. Πήγα σε διατροφολόγο, όταν είδα το 45 έπαθα μια παράκρουση και είπα θα πάω σε γιατρό. Όλοι μου λέγανε από το περιβάλλον μου ότι κάτι δε πάει καλά αλλά, δεν ακούς. Πήρα τη διατροφή, την έκανα 1-2 μέρες, το στομάχι μου δε μπορούσε να το αντέξει και άρχισα να κάνω πάλι τα δικά μου. Έφτασα 40 κιλά.

Εκεί σταμάτησα να ζυγίζομαι. Δε μπορούσα να σηκώσω το πόδι μου, με όση δύναμη μου είχε απομείνει όμως πήγαινα για τρέξιμο, έκανα σχοινάκι.. Έτρωγα πάρα πολύ λίγο… Μια μέρα με φώναξε ο εργοδότης μου και μου είπε “Άννα δεν είσαι καλά, έχεις νευρική ανορεξία, πρέπει να πας σε έναν γιατρό να το δεις και εμείς θα σε περιμένουμε”. Εκεί μου άνοιξαν τα μάτια γιατί λέω για να μου το λέει ο εργοδότης μου κάτι όντως δεν πάει καλά» πρόσθεσε η Άννα Κόκορη.

Στη συνέχεια η Άννα Κόκορη ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η θεραπεία της. Όπως είπε δεν έτρωγε, έτρωγε μια μπουκιά μόνο μέχρι που ο γιατρός της είπε ότι αν δε φάει θα της βάλουν σωληνάκι για να σιτίζεται. Τότε φοβήθηκε και της έδωσαν να φάει και έφαγε μια κρέμα… Βγήκε από την κλινική στα 45 κιλά.

Read More

And More