Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Δεν αισθάνομαι δικαιωμένη από την εξέλιξη του #metoo»

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό “ΕΓΩ” και τον δημοσιογράφου Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Η αγαπημένη ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo και το κατά πόσο η ίδια αισθάνεται δικαιωμένη από την έκβαση των πραγμάτων.

Ήσασταν ένα από τα πρόσωπα που έβαλαν το λιθαράκι τους στο #metoo όταν καταγγείλατε τον Πέτρο Φιλιππίδη, αισθανθήκατε δικαιωμένη με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα;

Για μένα η λέξη δικαίωση είναι πάρα πολύ βαριά. Δεν αισθάνομαι ούτε δικαιωμένη ούτε τίποτα. Για να πει κάποιος ότι αισθάνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Είναι πάρα πολύ νωρίς και δε νομίζω ότι είναι λογικό να αισθάνεται κάποιος δικαίωση.

Αισθανθήκατε ότι έφυγε ένα βάρος από πάνω σας;

Όχι,

Πιστεύετε ότι μετά τα όσα συνέβησαν, θα ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για τους ηθοποιούς;

Όταν αρχίσει ο κόσμος να μιλάει γι’ αυτά που του συμβαίνουν, σίγουρα είναι για καλό. Θέλει χρόνο, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά νομίζω είναι σίγουρα για καλό. Είμαι περήφανη για την τέχνη γενικότερα, γιατί η δική μου δουλειά, των ηθοποιών, στάθηκε αρκετά γενναία απέναντι στα πράγματα, γιατί δεν το είδαμε από άλλους κλάδους τόσο πολύ.

Από εκεί και πέρα, αρχίζει και αλλάζει κάτι στην κοινωνία. Είμαστε όμως ακόμη στην πολύ αρχή, θέλει πολύ καιρό για να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να αλλάξουν οι συνειδήσεις, για να αλλάξει ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά.

 

Read More

And More