Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η νοσταλγία και η επιτυχία που δεν κατάφερε να απολαύσει

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, έχοντας κάνει μεγάλη επιτυχία τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση. Η αγαπημένη ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People και εξηγεί γιατί ο τρόπος που αντιμετώπισε την επιτυχία της είχε μια εφηβική άρνηση.

Μου δίνεις την αίσθηση ότι το 24ωρο δεν σου φτάνει.

Σε κάθε εργαζόμενη μητέρα η μέρα δεν είναι ποτέ αρκετή. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια: να είσαι και καταπληκτική επαγγελματίας και εκπληκτική μαμά. Όποια λέει ότι τα καταφέρνει λέει ψέματα. Δεν είμαι σούπερ ηρωίδα και ούτε μου αρέσει η νοοτροπία της Wonder Woman, γιατί καταλήγεις διαλυμένη και χάνεις την μπάλα.

Η σειρά Ψίθυροι Καρδιάς του Μανούσου Μανουσάκη όχι μόνο έγραψε τις υψηλότερες τηλεθεάσεις στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης αλλά ήταν και η ευκαιρία να σε γνωρίσουμε ως Tσιγγάνα Ερατώ. Σήμερα, είκοσι ένα χρόνια μετά, έχεις κουραστεί να σε ρωτάνε για εκείνα τα χρόνια;

Κάποτε με ενοχλούσε, γιατί σκεφτόμουν ότι μετά το σίριαλ είχα κάνει κι άλλα πράγματα αλλά κι εγώ είχα αλλάξει ως άνθρωπος. Τώρα, όταν σκέφτομαι την εποχή των Ψιθύρων, βλέπω ότι ήταν ένα κομμάτι της νεανικής μου ζωής και το αγκαλιάζω με τρυφερότητα. Για πολλά χρόνια ήμουν η Ερατώ, δεν είχα άλλο όνομα.

Υπήρξε κάποια εποχή που γύρισες την πλάτη και απέρριψες την… Ερατώ;

Πέρασα μια παρόμοια διαδρομή σαν αυτή που ζουν οι έφηβοι: Πρώτα απορρίπτεις και μετά αγαπάς. Δεν με πειράζει πια όταν με ρωτάνε, όμως παραξενεύομαι. Ήταν μια απίστευτη ευκαιρία στην αρχή της καριέρας μου αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να έρχεται, αν έρχεται, όταν είσαι ώριμος, ώστε να τη διαχειριστείς καλύτερα.

Δεν αξιοποίησες την επιτυχία, ανέβηκε το κασέ σου;

Στις δουλειές που ακολούθησαν πληρώθηκα πολύ καλά, όμως αυτό που μου συνέβη ήταν ότι μαζεύτηκα, δεν το απόλαυσα. Σήμερα νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια, όπως νοσταλγείς μια εκδρομή με φίλους.

Θα ήθελες να έρθει στην καριέρα σου άλλη μια παρόμοιου βεληνεκούς επιτυχία;

Όχι, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω καλές δουλειές με αποδοχή αλλά δεν θα ήθελα ένα τέτοιο «μπαμ». Δεν είναι κάτι που το επιζητώ, ίσως επειδή το έζησα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People!

Read More

And More