Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η προσωπική μου ζωή είναι σαν τη δίαιτα, κάθε Κυριακή λέω, “από Δευτέρα”»

Για τους τρεις μεγάλους ρόλους της ζωής της, της πολιτικού, της γυναίκας και της μητέρας μίλησε η Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στην εφημερίδα Secret και τη Σάσα Σταμάτη.

Είδαμε πρόσφατα να έχετε «θερμό» επεισόδιο με την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σόφι ιν ’τ Βελτ για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Τι σας οδήγησε να αντιδράσετε τόσο έντονα;

Ας σκεφτεί για λίγο η καθεμία και ο καθένας που μας διαβάζει τι θα έκανε αν βρισκόταν στο εξωτερικό και άκουγε να συκοφαντούν την Ελλάδα και να προσβάλλουν τους Ελληνες. Δεν θα αντιδρούσε στην αδικία; Δεν θα απαντούσε; Δεν πρόκειται να ανεχτώ να δυσφημούν τη χώρα μου. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώνει την πατρίδα μου.

Και το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη ευρωβουλευτής και μια ελάχιστη μειοψηφία μελών του Ευρωκοινοβουλίου έχουν στήσει μια επιχείρηση κατασυκοφάντησης της Ελλάδας. Συστηματικά, σχεδόν εμμονικά, κατασκευάζουν καταγγελίες με ψεύδη και υπερβολές, αμφισβητώντας τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Ισως, λοιπόν, να είπα και λίγα στην κυρία Σόφι ιν ’τ Βελτ.

Πώς είναι η καθημερινότητα ενός ευρωβουλευτή;

Με μια βαλίτσα, ένα tablet και μια ομπρέλα στο χέρι, γιατί στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο βρέχει αρκετά. Από το αεροδρόμιο κατευθείαν στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις επιτροπές, σε συναντήσεις με συνεργάτες και πάλι πίσω στο αεροδρόμιο. Ενα διαρκές τρέξιμο. Είναι σαν να συμμετέχεις σε μαραθώνιο, αλλά με ρυθμούς σπριντ.

Δηλαδή δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο, προσωπική ζωή;

Η προσωπική μου ζωή είναι σαν τη δίαιτα. Κάθε Κυριακή λέω ότι από Δευτέρα θα προσαρμόσω το πρόγραμμά μου, ώστε να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο. Να τον περάσω με τους φίλους μου και να συζητήσουμε τα πάντα, εκτός πολιτικής. Ακόμη ψάχνω αυτή τη Δευτέρα…

Μα, αυτό δεν είναι δύσκολο; Το δέχεται ο σύντροφός σας;

Εκ πείρας σάς λέω ότι δεν είναι εύκολο. Ομως, έχω κάνει τις επιλογές μου με πλήρη επίγνωση των θυσιών που απαιτούνται στο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής. Επιλογές που σέβονται όλοι όσοι με γνωρίζουν και με αγαπούν. Με στηρίζουν και είναι δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Η συντροφικότητα, άλλωστε, έχει και την έννοια της κοινής θυσίας. Αν κάποιος θέλει να είναι μαζί μου, θα πρέπει να κάνει αυτή την υποχώρηση. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, αρκεί να αγαπάει την Αννα, τον άνθρωπο και τη γυναίκα Αννα.

Θα ξαναπαντρευόσασταν;

Θα σας απαντούσα «όχι», αλλά, επειδή «ποτέ μη λες ποτέ», σας υπόσχομαι, κυρία Σταμάτη, ότι θα είστε από τους πρώτους που θα το μάθουν.

Πρόσφατα ανεβάσατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία με τον γιο σας. Πείτε μας λίγα πράγματα γι’ αυτή τη σχέση.

Θα ακουστεί κλισέ, αλλά ο Χρήστος είναι η ζωή μου. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν. Είναι πια 20 ετών, σπουδάζει και προχωράει στη ζωή του αυτόνομα. Ανοίγει τα φτερά του. Η σχέση μας είχε βεβαίως σκαμπανεβάσματα, όπως κάθε σχέση μαμάς – γιου. Θα σας έλεγα, όμως, ότι οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που έκαναν τη σχέση μας σήμερα τόσο δυνατή.

Read More

And More