Ανοίγει και πάλι το Alter;

Γραπτή πρόταση για την επαναλειτουργία του ALTER κατέθεσε στην ΕΣΗΕΑ ο δικηγόρος του Γιώργου Κουρή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Το σχέδιο προβλέπει δε συνολικό προσωπικό (Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί) έως 300 άτομα με μηνιαίες μεικτές αποδοχές 800 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο ατυτό πριν την επανέναρξη λειτουργίας του σταθμού θα καταβληθεί ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ στους 450 εργαζόμενους στο ALTER, από το οποίο θα λάβουν bonus οι 150 εργαζόμενοι οι οποίοι θα προθυμοποιηθούν να αποχωρήσουν.

Με άλλα λόγια, στο κανάλι θα απασχολούνται 300 εργαζόμενοι και θα δίνονται μισθοί έως 800 ευρώ μεικτά. Οπως ήδη σας προανέφερα, θα δοθούν 2.000.000 ευρώ πριν την έναρξη λειτουργίας του καναλιού σε 450 εργαζομένους, ενώ παραμένει άγνωστο το bonus από το παραπάνω ποσό που θα αφορά στους 150 που θα αποχωρήσουν.

Οι μισθοί, τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις θα δίνονται από τα έσοδα του καναλιού.Όσο για την τρέχουσα μισθοδοσία, τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που οφείλει η εταιρεία στους εργαζόμενους ο Γ. Κουρής αναφέρει ότι θα καταβάλλονται από τα μηνιαία έσοδα του σταθμού.

Στη γραπτή πρότασή του, επιρρίπτει αποκλειστική ευθύνη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Γιαννίκο, και καταλήγει ζητώντας την έγγραφη αποδοχή της από τους εργαζόμενους καθώς φιλοδοξεί ότι “μόνο αν επέλθει εργασιακή ειρήνη” θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ “δανειζόμενος ή συνεργαζόμενος με υποψηφίους επενδυτές”.
Αξίζει να σας επισημάνω, πως στις αρχές Μαΐου το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση για παράταση ενός μήνα που είχε ζητήσει ο ειδικός πραγματογνώμονας για το Alter, προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα για το μέλλον του σταθμού.

Read More

And More