Ανοιξιάτικη γιορτή – bazaar από τα παιδιά του “Χατζηπατέρειου”

Τα παιδιά του Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης και Στήριξης, απευθύνουν πρόσκληση σε όλους, να συμμετάσχουν στην Ανοιξιάτικη γιορτή – bazaar που διοργανώνεται το Σάββατο 31 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στους χώρους του Κέντρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σας περιμένουν όλους, μικρούς και μεγάλους, να τα επισκεφτείτε, να ενημερωθείτε για τις ενέργειες και τις δυνατότητες του κέντρου και να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας τη σαραντάχρονη και πλέον προσπάθεια του Χατζηπατέρειου στην αποκατάσταση αλλά και την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν τα παιδιά με αναπηρίες. Πέρα από τη συμμετοχή σας όμως στην Ανοιξιάτικη γιορτή, είναι επίσης σημαντικό να δηλώσετε την υποστήριξή σας στον αγώνα τους και να ενώσετε και τη δική σας φωνή μαζί με τις δικές τους, ακολουθώντας την σελίδα του «Χατζηπατέρειου» στο Facebook (Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.), ώστε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές του και με τη βοήθειά σας να γίνει ευρέως γνωστό το πολύ σημαντικό έργο του.

Λίγα λόγια για το «Χατζηπατέρειο»
Το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας που είναι πιστοποιημένος Φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας – εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δημιούργησε το 1973 το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιών (ΚΑΣΠ).

Σκοπός του Κέντρου είναι η αντιμετώπιση των συνολικών αναγκών του παιδιού με εγκεφαλική παράλυση και άλλες δυσκολίες. Εξυπηρετεί ετησίως 100 περίπου παιδιά, ηλικίας έως 12 ετών από την Αττική, αλλά και την Περιφέρεια. Οι υπηρεσίες που παρέχει καθημερινά είναι: Ειδική Αγωγή, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ιατρική παρακολούθηση, Ψυχολογική και Κοινωνική στήριξη των οικογενειών.

Οι θεραπευτικές και λοιπές ανάγκες παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, καλύπτονται καθημερινά από το εξ αποστάσεως πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών, που φέρει τον διακριτικό τίτλο «Τηλε-ΚΑΣΠ» και πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Read More

And More