Άντα Παπανδρέου: Η ζωή της διακριτικής συζύγου του Γιώργου Παπανδρέου! Φωτογραφίες

Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η είδηση ότι η Άντα και ο Γιώργος Παπανδρέου, χώρισαν, μετά από 26 χρόνια κοινής πορείας. Την είδηση έγραψε η εφημερίδα Espresso αλλά αργότερα διαψεύστηκε με ανακοίνωσή του από το πολιτικό του γραφείο.

Η Άντα Παπανδρέου ήταν πάντα χαμηλών τόνων και διακριτική στο πλευρό του συζύγου της. Στυλάτη με πολιτική άποψη και χιούμορ έχει μεγάλη αδυναμία στην ποίηση και την τζαζ μουσική ενώ όσοι την ξέρουν έχουν να λένε ότι γοητεύει με την εξυπνάδα και την απλότητά της. Παρά το γεγονός ότι της αρέσει η μόδα και τα όμορφα ρούχα, ποτέ δεν εθεάθη με πανάκριβες τσάντες και σύνολα…

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, γνωστού για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του στην Πάτρα, επέλεξε η ίδια- μετά από παρότρυνση του πατέρα της- να πάει σε δημόσιο γυμνάσιο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Περνάει στο Πολυτεχνείο και γρήγορα δραστηριοποιείται στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαγράφεται! Παίρνει το πτυχίο της και φεύγει για την Οτάβα του Καναδά. Ειδικεύεται στην αεροναυπηγική.

Η γνωριμία και ο γάμος με τον Γιώργο Παπανδρέου


Γνωρίζεται με τον Γιώργο Παπανδρέου το 1985 στο κέντρο “Μαραλέτου”, στο Ρίο σε πολιτική συγκέντρωση όπου αυτός είναι το τιμώμενο πρόσωπο! Αν και διστακτική στην αρχή, η γνωριμία συνεχίζεται και οι δυο τους παντρεύονται το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας, ενώ μετά το γάμο ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι!


Πηγή φωτό -περιοδικό BEST

Επέλεξε να αφήσει την καριέρα της και να αφοσιωθεί στο σύζυγό της, όταν αυτός εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παραιτείται από την Ολυμπιακή όπου εργαζόταν για χρόνια για να είναι δίπλα του. Το 1990 το βράδυ των εκλογών μετά την κάλπη, η Άντα μπαίνει στο μαιευτήριο και παρά το γεγονός ότι τις εκλογές κερδίζει η ΝΔ, η Άντα και ο Γιώργος κερδίζουν ότι πιο πολύτιμο στη ζωή τους. Την κόρη τους Μαργαρίτα.


Η Άντα ταΐζει με το μπιμπερό τη μικρή Μαργαρίτα – Πηγή φωτό ΤΟ ΒΗΜΑ


Read More

And More