Αντελίνα Βαρθακούρη: Η σύγκριση με την Ελένη Μενεγάκη, η δύσκολη γέννα και το τάμα για την υγεία της κόρης της!

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη μεταγραφή της στον Alpha, η Αντελίνα Βαρθακούρη μιλάει στο περιοδικό TV Έθνος και τον δημοσιογράφο Αλέξη Μίχα για όλα. Αποκαλύπτει τι θα δούμε στη νέα εκπομπή της, απαντά στις συγκρίσεις με την Ελένη Μενεγάκη, εξομολογείται πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές και θυμάται το τάμα που είχε κάνει για την υγεία της κόρης της.

Πάμε λοιπόν στη νέα εκπομπή, “Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι” . Τι έρχεται στις οθόνες μας;

Στις οθόνες έρχεται η Αντελίνα και ό,τι είναι η Αντελίνα. Δεν έκρυψα ποτέ ότι αγαπώ το ζωντανό, όμως η εκπομπή θα είναι μαγνητοσκοπημένη. Με το που άκουσα την πρόταση μου έκανε αμέσως κλικ. Θα έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο. Εκτός στούντιο. Στον δρόμο, στα σπίτια των τηλεθεατών. Με γυρίσματα, που ξεκίνησαν ήδη, επτά ημέρες την εβδομάδα. Θέλω να γνωρίσω τον κόσμο, να τον αγκαλιάσω, να είμαστε μαζί και να πούμε τα πάντα. Θα δείτε αληθινή επαφή χωρίς φτιασιδώματα. Η εκπομπή θα έχει γέλιο, συγκίνηση και πολλά παιχνίδια, από τα οποία θα προκύπτουν και χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα δίνονται εκείνη την ώρα. Θα ξεκινάω λοιπόν από μια περιοχή κάνοντας βόλτες. Θα μιλάω με τον κόσμο. Στη συνέχεια θα χτυπάω τυχαία κάποιο κουδούνι και θα επισκέπτομαι μια οικογένεια. Θα τα συζητάμε όλα. Και τα προβλήματα. Οτιδήποτε θα έλεγα αν δεν υπήρχαν κάμερες, το λέω και τώρα. Οτιδήποτε μου φέρει το άνοιγμα μιας πόρτας είναι καλοδεχούμενο. Η εκπομπή δεν είναι στημένη, ούτε έχει σενάριο.

Τα δημοσιεύματα και τις φήμες που σε θέλουν επίδοξη διάδοχο της Ελένης Μενεγάκη πώς τα εισπράττεις; Πώς αντιδράς;

Τα διαβάζω κι εγώ. Η Ελένη Μενεγάκη είναι άνθρωπος της καρδιάς μου. Την αγαπώ και θα την αγαπώ πάντα. Μια πολύ λαμπερή γυναίκα που έχει να δώσει ακόμη πολλά. Την ευχαριστώ που άνοιξε την πόρτα της και την καρδιά της και την εκπομπή της, και έχουμε πει πολλά. Η Ελένη Μενεγάκη έχει χιλιόμετρα καριέρας. Θεωρώ λοιπόν πολύ άσχημο αυτό που λέγεται και γράφεται. Δεν αξίζει ούτε στην Ελένη Μενεγάκη ούτε σε μένα. Η Ελένη Μενεγάκη είναι μια σχολή από μόνη της., εγώ ξεκινώ τώρα. Δεν είμαι αντικαταστάτρια κανενός. Ο καθένας είναι αναντικατάστατος. Εύχομαι λοιπόν στην Ελένη το αστέρι της να λάμπει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

 

Η γέννηση της Λιόνας δεν ήταν εύκολη. Άκουσα σε συνέντευξή σου που αποκάλυψες ότι οι γιατροί είχαν πει πώς θα ζήσει ή η μητέρα ή το παιδί. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες εκείνη την ώρα;

Η Λιόνα ήταν από την αρχή περίεργη ιστορία. Τη σκεφτόμουν πριν γίνει η σύλληψή της. Ήμουν έγκυος και πριν πάω στον γιατρό για να το βεβαιώσω, το ήξερα. Την ημέρα που έκλεινε το πρώτο τρίμηνο της κύησης είχα πει “Χριστέ μου, όλα καλά πήγα” . Ξαφνικά όμως υπήρξε μια σοβαρή επιπλοκή. Τρελάθηκα, ούρλιαζα. Πάω στον γιατρό και βλέπω πώς το παιδί είναι καλά. Εκείνη την ώρα ένιωσα πώς μιλούσα με τον Θεό. Είχε γίνει λοιπόν αποκόλληση. Έμεινα στο κρεβάτι. Ξαφνικά με έπιασε ένας πόνος. Το είπα μόνο στη μητέρα μου. Για κάποιους ιατρικούς λόγους πήρα κορτιζόνη. Η γιατρός μου είχε πει πώς θα γεννήσω πρόωρα. Με πιάνουν πιο έντονοι πόνοι. Ήρθαν και με πήραν οι γονείς μου. Ήμασταν στην Κηφισιά και έπρεπε να πάμε στο μαιευτήριο στη Συγγρού. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ομάδα ΔΙΑΣ που εμφανίστηκε και μας άνοιξε τον δρόμο. Αλλιώς θα γεννούσα στο δρόμο. Μπαίνοντας στο χειρουργείου, ο γιατρός διαπίστωσε ρήξη μήτρας. Σοβαρό θέμα. Ζητάω να μπει ο Χάρης στο χειρουργείο, που κανονικά δεν επιτρεπόταν. Μου λέει ο γιατρός “είμαστε σε πολύ δύσκολο σημείο. Εσύ, το παιδί… Δεν ξέρω ποιον μπορώ να σώσω” . Δεν με ενδιέφερε καθόλου. Ήθελα να γεννηθεί το παιδί καλά. Αυτή η εμπειρία ήταν πολύτιμη. Το παιδί γεννήθηκε πρόωρα και μπήκε στην θερμοκοιτίδα. Είχα άγχος και για τη Μελωδία που ήταν σπίτι. Είναι τιτάνιο το έργο που γίνεται στις μονάδες φροντίδας των πρόωρων νεογνών.

Ένιωσες την ανάγκη να κάνεις τάμα;

Η Μελωδία ήταν ενός έτους, ο Χάρης ήταν στην Αυστραλία και είχαμε μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι, το οποίο είχε μοκέτες. Κάτω από τη μοκέτα υπήρχε ένα αποφρακτικό βόθρων. Το έφαγε η μικρή… Έφυγα ξυπόλυτη από το σπίτι με το παιδί για το νοσοκομείο. Είπα στην Παναγία “αν σώσεις το παιδί μου, θα έρθω γονατιστή” . Όπως και έκανα βέβαια… Στην Τήνο από το λιμάνι μέχρι την εκκλησία.

Read More

And More