Anthony Bourdain: Ποιος ήταν ο διάσημος σεφ που αυτοκτόνησε

Σαν “βόμβα” έσκασε πριν από λίγο η είδηση πως ένας από τους πιο διάσημους σεφ, γευσιγνώστες και συγγραφείς πέθανε. Ο λόγος για τον Anthony Bourdain, ο οποίος σύμφωνα με το CNN, έβαλε τέλος στην ζωή του, σε ηλικία μόλις 61 ετών, λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του. Η ανακοίνωση του ειδησεογραφικού σταθμού, που συνεργαζόταν επαγγελματικά με τον Anthony, ανέφερε τα εξής:

“Με εξαιρετικά μεγάλη λύπη, επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη μας, Anthony Bourdain. Η αγάπη του για την περιπέτεια, τους καινούργιους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό, και οι ιστορίες για τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του ποτέ δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, ο Bourdain βρισκόταν στην Γαλλία για τα γυρίσματα της βραβευμένης εκπομπής του στο CNN. Ο άνθρωπος που τον βρήκε αναίσθητο στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του ήταν ο στενός φίλος του και Γάλλος σεφ, Eric Ripert. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Για πολλά χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει, είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και είχε παραδεχτεί πως έκανε χρήση ηρωίνης.

Ποιος ήταν ο Anthony Bourdain

O Anthony Bourdain γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην περιοχή Λεόνια του Νιου Τζέρσι. O Bourdain είχε γαλλική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, κάτι που φαίνεται και από το επίθετο. Φοίτησε στο Englewood School for Boys, αποφοιτώντας το 1973. Κατόπιν πήγε στο κολέγιο Vassar, που το παράτησε μετά από δύο χρόνια. Τελικά, το όνειρό του να γίνει σεφ το έκανε πραγματικότητα στο Culinary Institute of America, από το οποίο αποφοίτησε το 1978. Ο διάσημος σεφ ήταν παντρεμένος με την Oτάβια Μπούσια, με την οποία είχαν πάρει συναινετικό διαζύγιο το 2016 και είχαν αποκτήσει μαζί μία κόρη, την Ariane.

Η πρώην σύζυγός του

Από το 2017 διατηρούσε σχέση με την Asia Argento, γνωστό μοντέλο και ηθοποιός από την Ιταλία, την οποία είχε γνωρίσει μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή. Η Ιταλίδα ηθοποιός ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση.

Η τελευταία σύντροφός του

Ο Anthony εκτός από μάγειρας, ήταν και ένας ταλαντούχος συγγραφέας. Το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι άνθρωποι της μαγειρικής τέχνης και της λογοτεχνίας ήταν «Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής», κάτι που ταίριαζε απόλυτα στον Νεοϋορκέζο σεφ.

Ο σεφ ήταν γνωστός για τις τηλεοπτικές περιπέτειες του μέσα από το show «Νο reservations», στο οποίο διοργάνωνε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές και μη, σε γνωστά εστιατόρια ή σε μικρά και κρυμμένα, που ανακάλυπτε ο ίδιος. Το χαρακτηριστικό του Bourdain ήταν πως βοηθούσε το τηλεοπτικό κοινό να σκεφτεί με τελείως διαφορετικό τρόπο το φαγητό, τα ταξίδια αλλά και τους εαυτούς τους. Φυσικά είχε παραλάβει σχεδόν όλα τα βραβεία που η βιομηχανία της μαγειρικής προσφέρει στους ταλαντούχους μάγειρες.

Read More

And More