Αντιδρούν οι ομοφυλόφιλοι στα πρόστιμα του ΕΣΡ

Αντιδρούν οι ομοφυλόφιλοι στα πρόστιμα του ΕΣΡ | tlife.gr

Έξω από το ΕΣΡ βρέθηκαν σήμερα ομοφυλόφιλοι για να διαμαρτυρηθούν για τα πρόστιμα και να προστατέψουν τα δικαιώματά τους.

Ο λόγος για τους 30 ομοφυλόφιλους που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το μεσημέρι γύρω στη μία, έξω από το κτήριο του ΕΣΡ στην οδό Αμερικής και Πανεπιστημίου, για τα πρόστιμα που επιβάλονται σε εκπομπές και ταινίες που προβάλλουν χαρακτήρες ομοφυλόφιλους.

Οι ίδιοι κατηγορούν το ΕΣΡ πως δείχνει για ακόμη μια φορά το ομοφοβικό του πρόσωπο και προσβάλλει τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Στο παρελθόν, το ΕΣΡ είχε επιβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Mega για την προβολή, της ταινίας «Straight Story», χωρίς να έχουν βάλει τη σήμανση “κατάλληλα άνω των 15 ετών”, θεωρώντας ότι: “μπορεί να επιφέρει σοβαρή βλάβη στην πνευματική και ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων”.

Ωστόσο, αυτήν τη φορά αφορμή στάθηκε το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στην εκπομπή “Φώτης και Μαρία live”, οι οποίοι παρουσίασαν την ταινία “Στρέλλα”, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου, και φιλοξένησαν στην εκπομπή τους την τρανσέξουαλ συγγραφέα και ηθοποιό Μπέτυ Βακαλίδου.

Οι διαμαρτυρόμενοι μοίρασαν φυλλάδια στα οποία ανέφεραν ότι υπάρχουν εκπομπές στις οποίες δεν επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά το ΕΣΡ επιλέγει εκπομπές που περιλαμβάνουν αναφορές σε ομοφυλόφιλους για να επιβάλλει ποινές.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας τοιχοκόλλησαν και αφίσες έξω από το ΕΣΡ, ζητώντας να καταργηθεί η λογοκρισία.

READ more