Αντίνοος Αλμπάνης: Το TLIFE στην θεατρική πρεμιέρα της παράστασης «Κάποιος να με προσέχει» – Ποιοι έδωσαν το παρών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η παράσταση «Κάποιος να με προσέχει» του Frank McGuinness σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου ανέβηκε για δεύτερη χρονιά.

Το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Βεάκη και οι πρωταγωνιστές Αντίνοος Αλμπάνης, Σωτήρης Σκάντζικας και Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Από την πρεμιέρα της παράστασης δεν έλειψαν και καλοί φίλοι των ηθοποιών αλλά και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου όπως η Εβελίνα Νικόλιζα και ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, ο Νίκος Πολυδερόπουλος, η Τένια Μακρή κ.α.

Δες όλες τις φωτογραφίες που σου εξασφάλισε το TLIFE:

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι τρεις πρωταγωνιστές της αληθινής ιστορίας που συγκλόνισε τον κόσμο είναι οι ήρωες του σκληρού, αστείου και συνάμα ποιητικού έργου του Ιρλανδού Frank McGuinness, «Κάποιος να με Προσέχει». Οι τρεις ηθοποιοί, Αντίνοος Αλμπάνης, Σωτήρης Σκάντζικας, Δημήτρης Παπαγεωργίου και η σκηνοθέτις Αθανασία Καραγιαννοπούλου -όλοι απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν- διηγούνται μια ιστορία εγκλεισμού όπου… «Ο Παράδεισος είναι ο άλλος».

Το έργο στρέφεται γύρω από τους τρεις Δυτικούς ομήρους που είναι έγκλειστοι σ’ ένα κελί στο Λίβανο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους. Η προσπάθειά τους ν’ αντιμετωπίσουν τις κακουχίες και τη μόνιμη αγωνία του θανάτου εκδηλώνεται με δαιμονικό χιούμορ ή «παιχνίδια» διαφυγής. Μέσα από συγκρούσεις ή συναισθηματικές εξάρσεις, οι τρεις τους, θα δεθούν με ισχυρότερα δεσμά και από τις αλυσίδες που τους κρατούν.

Το «Κάποιος να με προσέχει» διαδραματίζεται την εποχή που τρομοκράτες και επαναστατικές ομάδες έκαναν τυχαίες και αιφνίδιες απαγωγές. Ο Frank McGuinness περιγράφει τους μηχανισμούς που υιοθετούν οι τρεις άντρες για να αντέξουν την πλήξη του ατέρμονου εγκλωβισμού τους, υμνεί την αγάπη που ξεπερνά εθνικές ή θρησκευτικές διαφορές, φωτίζει τον τρόπο που ο καθένας συμπεριφέρεται σαν μητέρα και πατέρας μαζί για τους άλλους και δείχνει τη συνταραχτική πραγματικότητα όταν ο αναπόφευκτος χωρισμός θα έρθει.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More