Αντώνης Κανάκης: Το συγκλονιστικό βίντεο που έφτιαξε ο Αντώνης Κανάκης για τον κορονοϊό!

Με αφορμή τις συνέπειες του κορονοϊού στην ανθρωπότητα, ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του “Ράδιο Αρβύλα” δημιούργησαν ένα ξεχωριστής ουσίας και σημασίας βίντεο.

Με τίτλο “We, the “Big” Ones” (Εμείς, οι «Μεγάλοι»), το ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό των «Ράδιο Αρβύλα» στο YouTube εκφράζει όλα όσα σκέφτεται και αισθάνεται αυτή την περίοδο, που όλοι ζούμε εγκλωβισμένοι λόγω του φονικού ιού, ο οποίος μαστίζει την υφήλιο.

«Είμαστε κυρίαρχοι, είμαστε μεγάλοι, μεγάλοι και τρανοί. Με μεγάλες πόλεις και μεγάλα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό. Με μεγάλα αυτοκίνητα, τρένα, πλοία, αεροπλάνα διαστημόπλοια που πάνε στο φεγγάρι και στον Άρη. Με μεγάλα έργα που ενώνουν τις θάλασσες και τα βουνά. Με μεγάλο στρατό, μεγάλα όπλα, κανόνια, αεροπλανοφόρα, βομβαρδιστικά. Με μεγάλες βόμβες βιολογικές, χημικές, ατομικές, πυρηνικές που κάνουν τη γη και τα παιδιά να τρέμουν. Με μεγάλο φόβο, θυμό και μίσος. Με μεγάλες περιουσίες, ιδιοκτησίες, φιλοδοξίες.

Με μεγάλη όρεξη για κρέας, γούνες, καλλυντικά. Με μεγάλη και προηγμένη τεχνολογία, μεγάλες κεραίες, μεγάλα μηχανήματα και μεγάλα απορρίμματα. Πολλά απορρίμματα. Παντού απορρίμματα.

Είμαστε παντού, είμαστε κυρίαρχοι, σημαντικοί, ελεύθεροι, κάνουμε ότι θέλουμε. Είμαστε πολύ μεγάλοι και αυτός, ο τόσος μικρός, ο πολύ πολύ πολύ μικρός, σταμάτησε τις μεγάλες πόλεις μας. Τα μεγάλα μας κτίρια, τα μεγάλα πλοία και τα μεγάλα αεροπλάνα μας. Μας έκλεισε φοβισμένους στα σπίτια μας. Αυτός ο τόσο πολύ μικρός σταμάτησε εμάς, τους τόσο πολύ μεγάλους. Τους κυρίαρχους, τους σημαντικούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά με τη φωνή του παρουσιαστή.

Μάλιστα, σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, ο Αντώνης Κανάκης έγραψε: «Από την ημέρα που ξεκίνησε αυτό το σουρεαλιστικό, δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μια συγκεκριμένη σκέψη, ένας συσχετισμός κυριολεκτικού και μεταφορικού μεγέθους, τριγυρίζει συνεχώς στο μυαλό μου με αφορμή τις συνέπειες του ιού στην ανθρωπότητα. Τη σκέψη αυτή την εξέφρασα φτιάχνοντας ένα βίντεο, «ντυμένο» με ένα ακυκλοφόρητο μουσικό κομμάτι που είχα γράψει χρόνια πριν με τον τίτλο “Awareness”. Μια απλή σκέψη, ένα βίντεο, μια μουσική, για εμάς τους κυρίαρχους, για εμάς τους «μεγάλους»… Το μοιράζομαι μαζί σας και αν σας «μιλήσει» με οποιονδήποτε τρόπο, κοινοποιήστε το και εσείς… Καλό Πάσχα ολόψυχα».

Read More

And More