Άντζελα Γκερέκου: Η εξομολόγηση για τις δύσκολες στιγμές, η απώλεια και η συμβουλή που δίνει στην κόρη της

Η Άντζελα Γκερέκου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Vita και τη Φωτεινή Βασιλοπούλου και μίλησε για τη σχέση με το σώμα της, όσα κάνει για τον εαυτό της αλλά και τον ρόλο της ως μητέρα.

Η γνωστή ηθοποιός η οποία φέτος συμμετέχει για 3η σεζόν στη σειρά, Η Γη της Ελιάς, απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούν τον χαρακτήρα της αλλά και την σχέση με την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου.

Αυτό που θέλατε να δουλέψετε στον εαυτό σας είναι… 

Δεν θα ξεχώριζα ένα. Προσπαθώ, όσο μπορώ, να γίνομαι καθημερινά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Τι παραμελείτε;

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν βρίσκομαι όσο συχνά θα ήθελα με αγαπημένους ανθρώπους, με ανθρώπους που εκτιμώ.

Οι σταθερές στη ζωή σας;

Η κόρη μου είναι η οικογένειά μου.

Έναν θάνατο τον ξεπερνάς;

Αν ξεπερνώ σημαίνει τον ξεχνώ. Όχι, δεν ξεχνώ, δεν θέλω να ξεχάσω. Όσο κι αν ο χρόνος απαλύνει τον πόνο, η θλίψη της απώλειας είναι πάντα κάπου μέσα μας κρυμμένη και συχνά βγαίνει αιφνίδια στην επιφάνεια, εκεί που δεν το περιμένεις. Όμως, μαθαίνεις να ζεις με αυτό και προχωράς.

Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, ποιο είναι το όπλο σας;

Η ζωή δεν ρωτά τι θα σου φέρει, αλλά πώς θα το διαχειριστείς. Έσο έτοιμος για όλα με δύναμη και αφοσίωση για τις αξίες σου.

Ο μηχανισμός άμυνας σας απέναντι στη στεναχώρια, στη θλίψη;

Αντιδρώ σαν ένα πληγωμένο, μοναχικό ζώο, που αποσύρεται στη φωλιά του και φροντίζει τις πληγές του μέχρι να επουλωθούν, για να επιστρέψει δυνατό.

Ως μαμά, πώς είστε – αυστηρή, υπερπροστατευτική, χαλαρή, ενοχική; 

Κατά καιρούς έχω υπάρξει λίγο απ΄ όλα.  Πάντα όμως ήμουν υποστηρικτική, προσπαθώντας με τη δική μου προσωπική στάση να εμπνεύσω την κόρη μου πιστή στον εαυτό της και εμπιστοσύνη με τις δυνάμεις της.

Αυτό που επαναλαμβάνετε στην κόρη σας ποιο είναι;

Προχώρα και ζήσε τα όνειρά σου και εγώ πάντα δίπλα σου.

Τα εφόδια που της δώσατε ποια είναι; 

Λένε πως ένα παιδί, για να γίνει ευτυχισμένος ενήλικας, θέλει «ρίζες» για να μεγαλώσει με ασφάλεια και «φτερά» για να πετάξει με τις δικές του δυνάμεις. Αυτά προσπάθησα και αυτά προσπαθώ να προσφέρω.

Ένα μεγάλο σας όνειρο που πραγματοποιήσατε;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάνω διαρκώς όνειρα. Κάποια πραγματοποιώ, κάποια όχι. Πιστεύω ειλικρινά πως, όσα χρόνια μού χαρίσει ο Θεός, να βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο, δεν θα πάψω να ονειρεύομαι.

Read More

And More