Άντζελα Γκερέκου: Στο θέατρο για να δει τις “Επικίνδυνες σχέσεις” του Κιμούλη! [pics]

Μαθήματα στυλ από την Άντζελα Γκερέκου. Η γνωστή πολιτικός και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού βρέθηκε στο θέατρο Άλμα και παρακολούθησε τις “Επικίνδυνες σχέσεις” του Γιώργου Κιμούλη.

Η αγάπη της για το θέατρο και τα καλλιτεχνικά δρώμενα είναι γνωστή και συχνά βλέπουμε την Άντζελα Γκερέκου στο θέατρο. Συνήθως την συνοδεύει και η κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου, με την οποία είναι αχώριστες. Αυτήν τη φορά όμως, ο φωτογραφικός φακός του TLIFE απαθανάτισε μόνη την πάντα κομψή Άντζελα Γκερέκου.

Η ίδια βρέθηκε μάλιστα, στις πρώτες θέσεις, χάρισε το θερμό της χειροκρότημα στους πρωταγωνιστές: Γιώργο Κιμούλη, Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Μάρω Κοντού και μετά το τέλος της παράστασης βρέθηκε στα παρασκήνια για να τους συναντήσει και να κάνει και τη δική της κριτική…

Στις “επικίνδυνες σχέσεις”, δύο πρώην εραστές, η μαρκησία Μερτέιγ και ο υποκόμης Βαλμόν, για να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων. Η Μερτέιγ προκαλεί τον Βαλμόν να αποπλανήσει ένα πολύ νεαρό κορίτσι, ενώ αυτός παράλληλα ασχολείται με την κατάκτηση μίας παντρεμένης κυρίας. Στο τέλος τα επιλεγμένα ανθρώπινα πιόνια τους δυστυχώς ανταποκρίνονται, αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πιο σοβαρές – και θανατηφόρες – από ό,τι οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβλέψει.

Η παράσταση τοποθετείται το 1933 την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ημερομηνία του εμπρησμού της Γερμανικής Βουλής, σχεδιασμένος από τον Χίτλερ. Μέσα σ’ ένα ασφυκτικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο κοινωνικοπολιτικό κλίμα, μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων της αστικής τάξης, με προεξάρχον ένα σχεδόν διαβολικό ζευγάρι, τον Βαλμόν και την Μερτέιγ, αδιαφορώντας εντελώς για τις πολιτικές συνθήκες, ζει με τον πιο απελεύθερο εγωτικό και κυνικό τρόπο τη ζωή της.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More