Άντζυ Ανδριτσοπούλου: Η μεγάλη διάκριση της πρώην παίκτριας του “My Style Rocks”

Η Άντζυ Ανδριτσοπούλου είναι μία ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων, ωστόσο την είδαμε να διαγωνίζεται και στο reality μόδας του ΣΚΑΙ “My Style Rocks” παρουσιάζοντάς μας τις στιλιστικές της προτάσεις.

Πρόσφατα, η Άντζυ Ανδριτσοπούλου τιμήθηκε με μια μεγάλη διάκριση Athens Fashion Film Fest, αφού δημιούργησε ένα εντυπωσιακό κουστούμι με σκοπό το κοινό να μπορέσει να αντιληφθεί το νόημα και την ουσία χωρίς λεκτικές περιγραφές. Βασισμένο στην ιδέα του σκηνοθέτη D.M.Clauss η σχεδιάστρια πάνω σε μια βάση από δίχτυ δημιούργησε ένα body με αντικείμενα που συλλέχθηκαν από την θάλασσα ώστε τα υλικά να είναι original. Στην τελική του μορφή πρόκειται για ένα φόρεμα που το πάνω μέρος είναι κεντημένο με σφουγγάρια, κοχύλια, κοράλλια, πλαστικά μπουκάλια μεταλλικά στοιχειά φθαρμένα από τα χρόνια σε συνδυασμό με φούστα από πλαστικό.

Η ιδέα ήταν το δίχτυ που εγκλώβισε την πρωταγωνίστρια στην προσπάθεια της να κολυμπήσει και μαζί της όλα τα πλαστικά σκουπίδια που πετάμε στις θάλασσες μας . Το κορίτσι νιώθει το χαροποιόν πένθος, πενθεί για την οικολογική καταστροφή που έχει δημιουργήσει το είδος μας ενώ την ίδια στιγμή.

Χαρμολύπη το ανάμεικτο αυτό συναίσθημα χαράς και λύπης που αισθάνεται η πρωταγωνίστρια.

Η μόλυνση που προκαλείται από τους ανθρώπους στο περιβάλλον και ειδικά στις θάλασσες και στους ωκεανούς, έχει σταματήσει εδώ και καιρό να δημιουργεί απλώς μια ανησυχία για αυτό , καθιστώντας αναγκαία την άμεση παρέμβασή μας. Ζούμε στην εποχή όπου η παθητικότητα των κρατών και των οργανισμών, κάνουν όλους εμάς, που διαθέτουμε έστω και στο ελάχιστο οικολογική συνείδηση, να λαμβάνουμε ατομικά πρωτοβουλίες για τον καλλωπισμό και την προστασία της φύσης μας.

Η βιομηχανία της μόδας, ούσα μία από τις πρωτεύουσες αιτίες της ρύπανσης, έχει τεράστια ευθύνη και καθήκον να δράσει υπεύθυνα για τον ζωτικό μας χώρο, το οποίο μοιραζόμαστε με άλλα όντα. Εξαιτίας της ανθρώπινης απερισκεψίας, ο πλανήτης μας έχει υπερ-μολυνθεί με απότοκο τόσο τα ζώα όσο και ολόκληρο το οικοσύστημα να υποφέρουν από τις αρνητικές συνέπειες αυτού. Δυστυχώς, η αμέλεια της άρρηκτης σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και φύσης, μπορεί τελικά να αποβεί μοιραία για την επιβίωση μας.

Read More

And More