Απαγορεύεται να γαβγίζουν οι σκύλοι!

Απαγορεύεται να γαβγίζουν οι σκύλοι! | tlife.gr
Μάλιστα το δόγμα μηδενικής ανοχής κερδίζει καθημερινά έδαφος, με τους Δήμους της Αυστραλίας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να τους ακολουθούν διάφοροι άλλοι φορείς, όπως Αθλητικές Ομοσπονδίες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και λοιπά.
Ο καθένας, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τους δημότες του, τα μέλη του και λοιπά, δημιουργεί ένα κατάλογο «κανονισμών» έναντι των οποίων κηρύσσει μηδενική ανοχή και επιβάλει πρόστιμα στους «παραβάτες».
Ορισμένοι από τους κανονισμούς των Δήμων της Μελβούρνης έχουν πλέον ξεφύγει από κάθε λογική και έχουν αρχίσει να ανησυχούν τους πολίτες που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
Για παράδειγμα, ένας Δήμος αποφάσισε να προσλάβει έξι ιδιωτικούς αστυνομικούς, προκειμένου να επιτηρούν την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου, παρά τις αντιρρήσεις της αστυνομίας ότι το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ ότι φιλοδοξεί να λύσει.
Και δεν είναι ο μόνος Δήμος που αυτοσχεδιάζει και «νομοθετεί». Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι. Ο Δήμος του Μπας Κοστ (Bass Cost) έχει απαγορεύσει στους δημότες, τοποθετώντας και σχετικές πινακίδες, να τραγουδούν στα… πάρκα του, ενώ ο Δήμος Μπάλαρατ (Ballarat) να κοιμούνται!
Ο Δήμος Γουίνταμ (Wyndham) έχει απαγορεύσει στα σκυλιά να… γαβγίζουν και τιμωρούν με χρηματικό πρόστιμο τους ιδιοκτήτες τους, αν ο σκύλος τους, ακόμα και μέσα στην αυλή κλεισμένος πηδά στο φράκτη και γαυγίζει στους… περαστικούς!
Ο Δήμος Τζιλόνγκ (Geelong) και της ευρύτερης περιοχής, έχει απαγορεύσει στους επισκέπτες να πετούν πέτρες στις λίμνες και να ταΐζουν τις πάπιες, ενώ ένας άλλος έχει απαγορεύσει στους δημότες τους να κατασκηνώνουν στις πίσω αυλές των σπιτιών τους!
Αν θέλει, για παράδειγμα, να στήσει κάποιος μια σκηνή, όπως γίνεται συνήθως, για να παίζουν τα παιδάκια και να κοιμούνται έξω, πού και πού το καλοκαίρι, θα πρέπει να παίρνει ειδική άδεια και να πληρώνει 134 δολάρια Αυστραλίας (89 ευρώ περίπου) για να αποκτήσει το δικαίωμα να στήσει για ένα βράδυ σκηνή στην αυλή του!
Και ο κατάλογος των παράλογων κανονισμών τελειωμό δεν έχει, ενώ μέρα με τη μέρα, προστίθενται και καινούργιοι απαγορευτικοί κανονισμοί, για τους οποίους οι δήμοι προειδοποιούν ότι θα δείξουν μηδενική ανοχή απέναντι στους παραβάτες.
Τους Δήμους, βέβαια, ακολουθεί και η κυβέρνηση, η οποία επίσης «πίνει νερό στο όνομα» της μηδενικής ενοχής.
Σύμφωνα με μια «διάταξη» που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις προχθές, οι γονείς των παιδιών που λαμβάνουν μέρος σε διάφορα αθλήματα θα τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι 2.000 δολάρια Αυστραλίας (1.330 ευρώ περίπου), έτσι και ανοίξουν το στόμα τους για να παραπονεθούν ή να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή και τους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων.
Ακόμα και παιδικό αγώνα να βλέπει κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να φωνάξει για ένα πέναλτι ή κάποιο φάουλ. Όλοι υποχρεούνται να παρακολουθούν το παιχνίδι βουβοί και να χειροκροτούν διακριτικά για να μη θιγεί ο αντίπαλος! Η κυβέρνηση μάλιστα δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ακολουθηθεί μηδενική ανοχή.
Σκληροί είναι και οι νέοι κανονισμοί για τους παίχτες που θα διαμαρτύρονται ή θα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους «επεισόδια».
Δεν θα τιμωρείται μόνο ο παίχτης με αποκλεισμό από έναν αριθμό παιχνιδιών και με πρόστιμο, αλλά και οι σύλλογοι για τους οποίους αγωνίζονται, με πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, και λοιπά.
Η κυβέρνηση τους προειδοποίησε, ότι όποιος δεν εφαρμόζει τους πιο πάνω κανονισμούς και, μάλιστα, δείχνοντας μηδενική ανοχή, όχι μόνο θα τιμωρείται, αλλά δεν θα επιχορηγείται.
Τι άλλο θα ακούσουμε……!

READ more