Απεργιακός πυρετός στη χώρα – Κλειστά φαρμακεία και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ!

Απεργιακός πυρετός στη χώρα – Κλειστά φαρμακεία και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ! | tlife.gr

Με τετράωρες στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στάσεις εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι. Κανονικά θα κινηθούν το Μετρό και ο ΗΣΑΠ.

48ωρη απεργία για τις 19 και 20 Ιανουαρίου κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με συνέπεια δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, να ματαιωθούν το επόμενο διήμερο. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.
Παράλληλά, το Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ αλλά μέχρι στιγμής η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της.
Κλειστά τα φαρμακεία ως την Παρασκευή
Διαδοχικές 24ωρες απεργίες σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, τις ημέρες της απεργίας θα λειτουργήσουν φαρμακεία ασφαλείας.
Αποχή και από τους δικηγόρους
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, από σήμερα έως και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι όλης της χώρας, με εξαίρεση εκείνους της Αθήνας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα αποφασίσει την Τετάρτη για το αν θα κατέλθουν σε απεργία ή όχι οι δικηγόροι της πρωτεύουσας.
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι θα προχωρήσουν, την Πέμπτη, οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια μέρα στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συλλαλητήριο, την Τετάρτη στις 18:00, στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.

READ more