Από αύριο όλη η Αττική με ψηφιακό σήμα! Πως θα επανασυντονίσεις τα κανάλια;

Αύριο, 1η Αυγούστου, όλη η Αττική περνάει ολοκληρωτικά στην ψηφιακή εποχή! Όλοι οι τηλεθεατές πρέπει να επανασυντονίσουμε τους δέκτες μας.

Αναλυτικότερα; Αύριο τα ξημερώματα πραγματοποιείται στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch-off όπου 13 κέντρα θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Από τα 13 αυτά κέντρα, δύο, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» εκπέμπουν ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ήδη ψηφιακό σήμα από τα εν λόγω κέντρα θα χρειαστεί από την 1η Αυγούστου να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειάζεται και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικές χρήσιμες οδηγίες για τον επανασυντονισμό από την ειδική ενότητα που υπάρχει στο site www.digea.gr.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός;

Για να συντονίσεις ή να επανασυντονίσεις το δέκτη σου απαιτούνται λίγα και απλά βήματα.
Σημείωσε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξεις στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σου.

1. Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατάς το κουμπί με την ένδειξη «Menu» (μενού)
2. Επιλέγεις «Ρυθμίσεις» για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 ή «Εγκατάσταση» για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
3. Επιλέγεις «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλεις να αποθηκεύσεις εσύ τις συχνότητες όπως επιθυμείς, μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις «Χειροκίνητος Συντονισμός»
4. Πατάς «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
5. Πατάς «Exit» για να βγείτε από το μενού

Read More

And More