Από σήμερα ακριβότερα τα είδη πρώτης ανάγκης!

Από σήμερα ή τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα σε σούπερ- μάρκετ και καταστήματα, τα έξοδά μας θα αυξηθούν! Μπορεί για λίγο καιρό να το είχαμε ξεχάσει αλλά δυστυχώς από αύριο το άδειο πορτοφόλι μας θα μας το ξαναθυμήσει…

Οι νέοι συντελεστές του ΦΠΑ που θα ισχύουν από αύριο θα φέρουν αυξήσεις σε : ρούχα, παπούτσια, τηλεπικοινωνίες, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα και πολλά πολλά άλλα αγαθά!

O μειωμένος συντελεστής από 10% αυξάνεται σε 11% .Εκεί θα έχουμε αυξήσεις στις τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης : τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ενέργεια, φυσικό αέριο, διαμονή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς…

Το ΤLIFE επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ κύριο Γιώργο Λαχουρίτη ο οποίος μας είπε: ”η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό μία αύξηση εξόδων από 60 έως 100€ ίσως και παραπάνω σε ορισμένες περιπτώσεις. Το ζητούμενο είναι ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει μείωση στη κατανάλωση. Τι θέλει τελικά η κυβέρνηση; Να γεμίσουν τα ταμεία ή να γεμίσει τα χαρτιά με βάση τις εντολές τις τρόικας; Να αγοράζουμε τα άκρως απαραίτητα. Πέρασε η εποχή που γεμίζαμε το καλάθι της νοικοκυράς”.

Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η καλή είδηση. Τα περισσότερα καταστήματα ακόμα και τα ακριβά και τα “επώνυμα” κάνουν μεγάλες προσφορές για να τονώσουν την ήδη πεσμένη κίνηση στην αγορά! Άρα ψάξε και ρώτησε πριν αγοράσεις!

Read More

And More