Αποκλειστικά στο TLIFE: H Keira Knightley μιλάει για τη νέα της ταινία και το σύζυγό της!

Σε μία πολύ όμορφη φάση της ζωής της βρίσκεται η Keira Knightley αφού σε λίγο καιρό θα κρατάει στην αγκαλιά της τον καρπό του έρωτά της με τον James Righton. Η όμορφη ηθοποιός παρόλα αυτά δεν έχει σταματήσει να είναι συνεπής στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και να δίνει το παρών σε κινηματογραφικά event. Άλλωστε έχει μόλις κυκλοφορήσει και η νέα της ταινία “Begin again” ή αλλιώς “Παρ’το από την αρχή!

Πρόκειται για μία συναρπαστική ρομαντική κομεντί, σε σενάριο και σκηνοθεσία του John Carney με πρωταγωνιστές, εκτός από τη μέλλουσα μανούλα, τους Mark Ruffalo (“The Kids Are All Right”) και Adam Levine – τραγουδιστή των Maroon Five – ο οποίος κάνει το υποκριτικό του ντεμπούτο. Η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από σήμερα Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου και το TLIFE σου εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξή με την πρωταγωνίστρια.

Τι ρόλο παίζει η μουσική στη ζωή σου;
Να σου πω την αλήθεια, κανένα. Περιέργως, δεν ήμουν από αυτούς που ακούνε μουσική. Δεν ξέρω τίποτα από μουσική. Προφανώς ο σύζυγός μου είναι μουσικός και ο αδερφός μου συμμετείχε σε πολλά συγκροτήματα και είναι ηχολήπτης και ήταν πάντα κολλημένος με τη μουσική. Οι κολλητοί μου έχουν εμμονή με τη μουσική. Εγώ δεν ακούω όταν υπάρχει μουσική. Οπότε δεν παίζει κανένα ρόλο.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που έχεις σχετικά με τη μουσική;
Στην πραγματικότητα δεν έχω καμία. Ειλικρινά δεν έχω. Μπορώ μόνο να θυμηθώ ένα album που έχω συνδέσει με μία περίοδο της ζωής μου –το πρώτο των The Strokes, το οποίο υποθέτω ότι ήταν όσο βρισκόμουν στη Γλασκόβη- δεν ξέρω όμως ποια χρονιά. Ίσως το 2003. Είναι η μοναδική ανάμνηση που έχω και το θυμάμαι μόνο επειδή έπρεπε να σταθώ μόνη μου πολύ καιρό και ήταν το μοναδικό CD που μου είχε χαρίσει κάποιος, οπότε το έβαζα γιατί δεν είχα κάτι άλλο να κάνω. Οπότε το θυμάμαι αλλά πέρα από αυτό, τίποτα άλλο.

Τον Adam (Lavine) τον ήξερες πριν συνεργαστείτε;
Όχι.. Και σε αυτή την περίπτωση κάποιος φίλος με είχε πάει σε μία συναυλία των Maroon 5 στο Los Angeles, το 2003 πάλι! (γελάει) Αυτή ήταν η χρονιά μου για τη μουσική! Ναι, τον είχα δει και τον θυμάμαι που χοροπηδούσε πάνω κάτω στη σκηνή και ήταν στ’ αλήθεια αστείο. Αλλά όχι, δεν τον γνώριζα.

Η συμμετοχή στην ταινία σε έχει κάνει να δεις τη μουσική με άλλη ματιά;
Ναι, το έκανε –ξέρω πιο πολλά πια. Πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτή. Πρέπει να καθίσω μόνη μου και να ακούσω και κατά κάποιον τρόπο φίλοι μου έχουν δώσει «δουλειά για το σπίτι» να προσπαθήσω και να μάθω πιο πολλά έτσι ώστε να μπορώ να πάρω μέρος σε μια συζήτηση όπου συνήθως πάει ως εξής: «Χμμ δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάτε».

Σου έδωσε ο James (Righton) συμβουλές;
Ναι και απέτυχε.(γελάει) Είμαστε ακόμα μαζί. (γελάει)

Τα μαθήματα κιθάρας θα μπορούσε να ήταν ένα πιθανό πρόβλημα μαθαίνω.
Θα μπορούσε να ήταν ένας πιθανός φόνος. Και για τις δύο πλευρές. Θα ήταν ο πρώτος φόνος όπου το κίνητρο ήταν η κιθάρα. Αναρωτιέμαι αν υπήρξε ποτέ φόνος που να είχε σχέση με κιθάρα.

Θα μπορούσες να την πετάξεις στο μπάνιο…
Ναι θα μπορούσα…δεν το είχα σκεφτεί! (γελάει) Αλλά ναι, με βοήθησε γιατί έπρεπε να υποκριθώ ότι παίζω κιθάρα και στην πραγματικότητα έμαθα πώς να παίζω όλα τα τραγούδια. Αλλά δεν μπορούσα να παίζω και να τραγουδάω την ίδια στιγμή (γελάει) και δεν είχε καμία συμπόνια στην αποτυχία του να μάθω να παίζω σωστά. Δεν διασκέδασα παίζοντας κιθάρα.

Τι είπε για τις φωνητικές σου ικανότητες;
Δεν είπε. Δεν με έχει ακούσει…

Δεν έχει δει ακόμα την ταινία;
Όχι! Οπότε δεν έχει πει τίποτα γι’ αυτό ακόμα (γελάει).

Πιστεύεις ότι στο μέλλον θα μπορούσε να υπάρξει ένα ντουέτο με τους Klaxons;
Όχι! (γελάει)

Μπορείς να φανταστείς να του μαθαίνεις εσύ υποκριτική;
Δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για αυτό, δόξα τω Θεώ, οπότε όχι!

Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες σκηνές και ποιες οι πιο αγαπημένες σου από το “Βegin again”;
Έχω δει την ταινία, αλλά τα γυρίστηκε πριν από δύο χρόνια και δεν θυμάμαι ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή. Πιστεύω ήταν όλες δύσκολες καθώς ήμουν εντελώς έξω από τα νερά μου. Υπήρξαν πολλοί αυτοσχεδιασμοί που δεν έχω ξανακάνει και ήταν πολύ νατουραλιστικό στιλ παιξίματος που δεν έχω ξανακάνει. Μπήκα σε μια διαδικασία που μου άρεσε η οποία ήταν έντονα εξερευνητική και πραγματικά ήξερα το όλο πράγμα πριν αρχίσω. Και πολύς προγραμματισμός και αυτό ήταν το ακριβώς αντίθετο, πετούσε έξω από το παράθυρο κάθε τι που ήξερα και αγαπούσα και δοκίμασα κάτι εντελώς διαφορετικό. Οπότε το βρήκα πολύ τρομακτικό, όσο και διασκεδαστικό να ήταν και όλοι ήταν αξιαγάπητοι, ήταν εντελώς το αντίθετο από τον τρόπο που μου αρέσει ή πίστευα ότι μου αρέσει να δουλεύω, το οποίο ήταν και πάλι το νόημα που το έκανα. Όλες οι σκηνές λοιπόν ήταν απίστευτα δύσκολες! (γελάει)

Ποια είναι η αγαπημένη σου σκηνή;
Νομίζω αγάπησα την εικόνα του να περπατάνε στους δρόμους της Νέας Υόρκης ακούγοντας μουσική και έπειτα να μπαίνουν σε ένα club συνεχίζοντας να ακούνε τη μουσική τους, μου άρεσε αυτό. Ήταν ιδιαίτερο γιατί ήμασταν παρατημένοι στη μέση της Νέας Υόρκης σε διαφορετικά μέρη, ακούγοντας όλη τη μουσική που εκείνος (Mark Ruffalo) ήθελε, γιατί δεν θα είχα κανένα στοιχείο. Και να χορεύω, μου άρεσε που το έκανα.



Έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα σε εσένα και τον σύζυγό σου αν ένας από τους δύο δεν ήταν επιτυχημένος; Θα μπορούσες να τα παρατήσεις όλα για εκείνον, όπως κάνει η Γκρέτα στην ταινία;

Είναι διαφορετικό. Δεν ξέρω. Φαντάζομαι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και τα αντιμετωπίζεις. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά τα αντιμετωπίζεις. Αλλά δεν ξέρω. Καταλαβαίνω ότι είναι στη φάση που η καριέρα της δεν πήγε καλά. Επιπλέει κατά κάποιον τρόπο και αναφέρει σε κάποια φάση, δεν θυμάμαι τι λέει, αλλά αναφέρει ότι έχει σπουδάσει κάτι άλλο. Δεν ήταν από τους ανθρώπους που που λένε “αυτό θα κάνω” και θεωρώ ότι επειδή δεν ήθελε να γίνει ερμηνεύτρια δεν είχε την ανάγκη να είναι στα φώτα. Σίγουρα δεν είχε τέτοια ανάγκη. Και παρόλα αυτά συνέχισαν να γράφουν μαζί.

Ανέφερες τα πολύωρα γυρίσματα, οπότε τι έκανες για να χαλαρώσεις , αν όχι να ακούς μουσική;
Είναι δύσκολο στο γύρισμα, διότι για να δουλέψω, δεν μπορώ να διαβάσω ή να κάνω οτιδήποτε άλλο όταν κάνω παύση. Κάποιοι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο -είναι πολύ κοινωνικοί αλλά δεν μπορώ να είμαι κοινωνικοί και μετά να επανέλθω στο πρόσωπο του ρόλου. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένη, κατά κάποιον τρόπο. Οπότε είμαι κυριολεκτικά σε παύση. Προφανώς, επειδή δεν ακούω μουσική. (γελάει)

Δες το trailer της ταινίας!

Ερωτευμένοι από το κολέγιο, γράφουν μουσική και μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη, όπου ο Ντέιβ (Levine) κλείνει μια σημαντική συμφωνία με μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Σύντομα η δόξα και η επιτυχία εμφανίζονται και παρασυρμένος, μετά από λίγο καιρό εγκαταλείπει την αγαπημένη του. Η ζωή της Γκρέτα όμως θα αλλάξει θετικά όταν θα συναντήσει τυχαία, τον Νταν (Ruffalo), έναν έκπτωτο δισκογραφικό παραγωγό. Εκείνος βλέπει στο πρόσωπο της μία πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια και έτσι η συνεργασία τους θα φέρει μια καινούργια αρχή στις ζωές τους…

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Odeon

Read More

And More