Aποκλειστική συνέντευξη της Kate Bosworth για τη νέα της ταινία με τον Jason Statham

Όταν ο σεναριογράφος του θρυλικού «Rocky» και τιτάνας της κινηματογραφικής δράσης, Sylvester Stallone, γράφει μια ιστορία αδρεναλίνης κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Jason Statham, James Franco, Winona Ryder και Kate Bosworth τότε μπορούμε, χωρίς καμία αμφιβολία να μιλάμε για μια από τις πιο εκρηκτικές περιπέτειες της σεζόν. Το TLIFE σου εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με μία από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Με το σενάριο να φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Sylvester Stallone, ο οποίος με το «Rocky» είδε τη δουλειά του, τότε, να καταλήγει σε ταινία τριών βραβείων Όσκαρ, η ιστορία του «Απρόσκλητου Επισκέπτη» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Chuck Logan.

Η σκηνοθεσία φέρει τη σφραγίδα του Gary Fleder (“Runaway Jury”, “Kiss The Girls”) και την παραγωγή υπογράφουν οι Sylvester Stallone, Kevin King Templeton και John Thompson. Οι Kate Bosworth, Winona Ryder, Frank Grillo και Izabela Vidovic συμπληρώνουν το υποσχόμενο καστ.

Το story της ταινίας

Ο Φιλ Μπρόουκερ (Jason Statham) είναι ένας οικογενειάρχης, πρώην πράκτορας του σκληρού σώματος της δίωξης ναρκωτικών. Μαζί με την κόρη του – και προκειμένου να καταφέρει να ζήσει μια γαλήνια ζωή και να αφήσει πίσω, μια για πάντα, το μπερδεμένο του παρελθόν – ο Φιλ αποφασίζει να μετακομίσει σε μια φαινομενικά ήσυχη περιοχή της αμερικάνικης υπαίθρου.

Η νέα ζωή του πρώην πράκτορα δείχνει, μέρα με τη μέρα, να παίρνει όλο και πιο άγρια τροπή, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι η πλαστική γαλήνη της επαρχιακής πόλης κρύβει, κάτω από το λεπτό της κάλυμμα, το αληθινό πρόσωπο ενός ανήμερου κτήνους.

Μια ακραία επικίνδυνη ομάδα του υποκόσμου, πουλώντας επικίνδυνα νταηλίκια και ανεξέλεγκτη βία, λυμαίνεται την μικρή επαρχιακή τους πόλη διακινώντας τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Η μοίρα φέρνει τον Μπρόουκερ στο διάβα τους, μέσα από τη μεγαλειώδη μορφή ενός ψυχασθενούς μεγαλέμπορου ναρκωτικών, ο οποίος εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο.

Ο ημιπαράφρων βαρόνος Γκέιτορ Μποντάιν είναι αυτός που καταφέρνει να ξανασπρώξει τον Μπρόουκερ στην καρδιά του κυκλώνα, στη μέση μιας επικίνδυνης περιπέτειας, σαν αυτές που από καιρό πάλευε να αποφύγει. Μην έχοντας τη δυνατότητα εναλλακτικής, ο πρώην πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών και νυν φιλήσυχος οικογενειάρχης, προκειμένου να καταφέρει να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να πάρει την κατάσταση πάνω του.

Κι όταν ο Jason Statham αποφασίζει πως έχει έρθει η στιγμή να λερώσει τα χέρια του, τότε είναι σαφές πως κάποιος θα βιώσει άμεσα τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής του!

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Ο Sylvester Stallone θυμάται την ιστορία πίσω από τη δημιουργία της ταινίας, αναφέροντας ότι «Επρόκειτο για μια ιδέα η οποία ξεκίνησε για θριαμβευτικό επίλογο στον “Rocky”. Μου άρεσε πολύ η σκέψη και η συγκυρία έδειχνε ιδανική. Καθώς έγραφα λοιπόν την ιστορία και ανανέωνα παράλληλα τις γνώσεις μου γύρω από νομικά θέματα, θυμάμαι το σοκ που έπαθα όταν έπεσα πάνω στα δυσθεώρητα μεγέθη εξάπλωσης του πιο φρικτού ναρκωτικού όλων, της Κρισταλ Μεθ. Τότε όμως ήταν η καυτή περίοδος του Rocky Balboa οπότε έβαλα ένα προσωρινό φρένο στην υπέροχη ιδέα κρατώντας τη για μια πιο ιδανική στιγμή. Το επόμενο βήμα του “Απρόσκλητου Επισκέπτη” ήρθε όταν γυρίζαμε τους “Αναλώσιμους 2”, στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έδωσα το σενάριο εμπιστευτικά στον Jason Statham ο οποίος ερωτεύτηκε τόσο πολύ την ιδέα που μου υπενθύμιζε καθημερινά ότι πρέπει να το κάνουμε! Ε, μετά την 5η φορά που με πίεσε, υπέκυψα και του είπα το πολυπόθητο ναι.»

Ο Statham για την ίδια ιστορία και τον τρόπο που έφτασε στα χέρια του το σενάριο, επιβεβαιώνει λίγο πολύ τα λεγόμενα του Sly. «Ξέρεις, όταν είσαι σε γυρίσματα, περνάς αρκετό χρόνο με τους συναδέλφους σου, τη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου συζητιούνται τα παράλληλα καλλιτεχνικά πρότζεκτς και οι ανεκπλήρωτες ιδέες του καθενός. Είναι λίγο βαρετό να μιλάς γα τη σκηνή πάνω στην οποία θα δουλεύεις, ούτως ή άλλως, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Sylvester λοιπόν μίλαγε για όλα τα σενάρια και τις ιδέες που έχει γράψει στο παρελθόν και κάπου εκεί ανέφερε και τον “Απρόσκλητο Επισκέπτη”. Εμένα μου φάνηκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και τότε μου ζήτησε να το πάρω για να το διαβάσω. Το φοβερό είναι ότι είχε γράψει το ρόλο για τον εαυτό του, αλλά τον έδωσε σε μένα, γεγονός το οποίο με τιμά ιδιαιτέρως.»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gary Fleder , αναλύοντας την ιστορία, όπως την έχει εμπνευστεί ο , αναφέρει: «Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση γουέστερν. Ένας πρώην σερίφης, μετά από μια αναπόφευκτη κακοτοπιά, αποσύρεται από την ενεργό δράση με την προοπτική μιας ήσυχης οικογενειακής ζωής, μόνο που συνειδητοποιεί σταδιακά ότι το να αποφύγεις το παρελθόν σου δεν είναι τελικά τόσο εύκολη υπόθεση.»

Δες το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου από την Odeon!



Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More