Απομάκρυνση - «βόμβα» δέκα μέρες πριν από την τελετή απονομής των Grammy!

Απομάκρυνση – «βόμβα» δέκα μέρες πριν από την τελετή απονομής των Grammy! | tlife.gr

Η Ντέμπορα Ντούγκαν, διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ απομακρύνθηκε από τη θέση της 10 μέρες πριν από την τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy μετά από καταγγελία σε βάρος της για παράπτωμα.

Η Ντέμπορα Ντούγκαν η πρώτη γυναίκα CEO της Ακαδημίας που είχε αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Αύγουστο, είναι πρώην δικηγόρος, στέλεχος δισκογραφικών και ήταν επικεφαλής της Red, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο Bono των U2 με στόχο την καταπολέμηση του AIDS και άλλων ασθενειών στην Αφρική.

«Υπό το πρίσμα των ανησυχιών που διατυπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης καταγγελίας για παράπτωμα από γυναίκα, ανώτερο μέλος της ομάδας της Ακαδημίας Ηχογράφησης το διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητους ανακριτές να εξετάσουν το ζήτημα” αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.

“Το συμβούλιο θεωρεί την ενέργεια αυτή απαραίτητη για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μελών της Ακαδημίας Ηχογράφησης, για να αποκαταστήσει το ηθικό των εργαζομένων της Ακαδημίας Ηχογράφησης και να επιτρέψει στην Ακαδημία να επικεντρωθεί στην αποστολή που είναι να υπηρετεί όλους τους δημιουργούς μουσικής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο μουσικός παραγωγός Χάρβεϊ Μέισον Τζ. πρόεδρος της Ακαδημίας θα εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου κατά τη διάρκεια της έρευνας. Η είδηση της απομάκρυνσης της Ντέμπορα Ντούγκαν έγινε γνωστή πρώτα από την εφημερίδα ‘The Los Angeles Times”. Δεν είναι σαφές ποιες είναι οι «ανησυχίες» ή ποιο «ανώτερο στέλεχος της ομάδας» διατύπωσε τους ισχυρισμούς εναντίον της.

Σε δηλώσεις της στο Variety την περασμένη εβδομάδα, η 61χρονη Ντέμπορα Ντούγκαν τόνισε ότι “Η αλλαγή έχει φτάσει» στην Ακαδημία Ηχογράφησης, προσθέτοντας ότι υπάρχει «ένας νέος τόνος» στην ατμόσφαιρα. «Υπάρχει πολύ περισσότερη επικοινωνία και υπήρξαν τεράστιες προσπάθειες για να είμαστε χωρίς αποκλεισμούς, με περισσότερη ποικιλομορφία. Θέλω να είμαστε στη βιομηχανία, αλλά και μπροστά από αυτήν – πρωτοπόροι και όχι να τρέχουμε να τη φτάσουμε».

Μια πηγή υποστήριξε ότι «οι τολμηρές κινήσεις της Ντέμπορα Ντούγκαν πραγματικά φρίκαραν τους ανθρώπους [εσωτερικά]» λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ακαδημία είναι παραδοσιακά πολύ συντηρητική και αντιστέκεται στις αλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

READ more