Απόψε έχει “Πρωταγωνιστές” !

Με αφορμή και την 1η του Δεκέμβρη που ήταν η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε οι αποψινοί “Πρωταγωνιστές” του, να ασχοληθούν με το σεξ και με όλα τα… μυστήρια που το συνοδεύουν !

Η αποψινή εκπομπή του Mega είναι αυστηρώς… κατάλληλη για ανηλίκους, μια και ασχολείται με την εφηβική σεξουαλικότητα. Τι ξέρουν, λοιπόν, τα παιδιά για το σεξ; Ποιος τους μαθαίνει το προφυλακτικό; Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις εφηβικές εκτρώσεις;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία εξελίσσεται σε θέμα ταμπού, συνομιλεί με μαθητές, γονείς, γιατρούς αλλά κι έναν ιερωμένο. Η Αριάννα, ένα κορίτσι 18 ετών, μιλά για την έκτρωση που έκανε στα 16 της.

Οι ψυχίατροι Θάνος Ασκητής και Κώστας Γκοτζαμάνης, συγγραφείς των βιβλίων σεξουαλικής αγωγής για το Δημοτικό και το Λύκειο αντιστοίχως, αφηγούνται την περιπέτεια των βιβλίων τους που τυπώθηκαν αλλά δεν κυκλοφόρησαν. Ο πατέρας Σαράντης, εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου εξηγεί γιατί πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των βιβλίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Η δημοσιογράφος Μυρτώ Κοντοβά «συζητά» με κορίτσια και αγόρια για τα ερωτικά θέματα που τους απασχολούν.

Read More

And More