Τρυπώσαμε στα fashion shows και μάθαμε τα 20 μυστικά των make up artists!

Στην καθημερινότητά μου κυκλοφορώ πάντα με τετράδιο και στιλό! Ειδικά όταν έχουμε κάποιο shooting εδώ στο TLIFE με make up artist. Γιατί κάθε πρότασή τους είναι κι ένα πολύ σημαντικό tip ομορφιάς. Μικρό και αυτονόητο για εκείνους, με τεράστια αποτελέσματα αν το εφαρμόσουμε εμείς (περνάω αντανακλαστικά από την θεωρία στην πράξη!). Και είναι τα ίδια beauty tips που εφαρμόζουν οι καλύτεροι make up artists ανά τον κόσμο και μπορείς να τα δεις μόνο αν είσαι backstage. Στο εξασφαλίσαμε! Βγάλε, λοιπόν, το δικό σου τετράδιο, ένα στιλό και σημείωνε!

1. Με ένα λεπτό μακρύ πινελάκι τοποθέτησε shimmering πούδρα ακριβώς στο V που κάνουν τα χείλη σου. Έτσι, θα δείχνουν πιο έντονα και με όγκο.
2. Απόφυγε το μαύρο eyeliner για καλοκαίρι που δείχνει πολύ σκληρό. Αντ’ αυτού προτίμησε ένα μπλε που θα σου δώσει την πιο γλυκιά εκδοχή του αποτελέσματος που θες.

3. Θα φορέσεις ένα top ή φόρεμα αρκετά ανοιχτό; Πάρε ένα λεπτό, μακρύ πινέλο και πέρασε πούδρα λάμψης ακριβώς πάνω στα κόκαλα. Το αποτέλεσμα θα είναι sexy και τα κόκαλά σου θα τονιστούν περισσότερο. Και να ξέρεις: είναι ερωτογενής ζώνη για πολλά αγόρια!
4. Έχεις ακούσει για τα ξηρά σαμπουάν; Καιρός να τα χρησιμοποιήσεις κιόλας! Πριν από κάθε χτένισμα ψέκασε την ρίζα των μαλλιών σου. Θα δώσεις όγκο και τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο εύπλαστα. Και κάτι ακόμη: είναι μυστικό που εφαρμόζει και ο ίδιος ο Karl Lagerfeld. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί το Klorane το οποίο μπορείς να βρεις στο φαρμακείο.

5. Το κραγιόν που μόλις αγόρασες δεν αποτυπώνεται όπως όταν το δοκίμασες στο χέρι σου; Μην απογοητεύεσαι! Το μυστικό είναι να αποχρωματίσεις τα χείλη σου με ένα concealer ή make up. Έτσι, θα δημιουργήσεις την ίδια βάση που έχει το χέρι σου και θα έχεις ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα.
6. Δεν έχεις το τέλειο ματ κραγιόν στο χρώμα που θες; Ψάξε στα μολύβια σου! Σίγουρα θα βρεις κάποιο αντίστοιχο χρώμα! Αρκεί να το απλώσεις σε καλά ενυδατωμένα χείλη στα οποία προηγουμένως θα έχεις βάλει lip balm και θα έχεις αφαιρέσει με χαρτοπετσέτα.

7. Όταν απλώνουμε σκιά στα μάτια, συνήθως τρέχει και λερωνόμαστε. Απόφυγέ το, απλώνοντας στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου είτε πούδρα σε σκόνη, είτε ταλκ. Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου αφαίρεσε με ένα πινέλο σε σχήμα βεντάλιας ή ένα με το οποίο απλώνεις την πούδρα σου.
8. Αν θες πολύ sleek αποτέλεσμα τα μαλλιά σου και ένα σινιόν που θα σου μείνει σταθερό για ώρες, αφού ολοκληρώσεις το πιάσιμο και πριν ψεκάσεις με λακ πάρε το σίδερο με το οποίο ίσιωσες προηγουμένως τα μαλλιά σου και όσο είναι ακόμη στην πρίζα, άσκησε μικρές πιέσεις στο σινιόν.

9. Αν και μόνο αν είσαι αρκετά rock τόλμησε αυτό: πάρε ένα eyeliner σε pot και βάψε τα νύχια σου πρόχειρα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα rock, ατημέλητο mani που θα φορούσαν και οι αδερφές Olsen. Plus: στεγνώνει σε dt και δεν μουντζουρώνεσαι!
10. Ποτέ μην πετάς το βουρτσάκι μιας παλιάς μάσκαρα! Αν έχεις κάνει ένα smokey, είσαι και ξανθιά και αρκετά τολμηρή, να ένα καλό κόλπο: ρίξε λίγο make up στο βουρτσάκι και χτένισε ανοδικά τα φρύδια σου. Θα αποχρωματιστούν και το αποτέλεσμα θα είναι η ένταση να στραφεί όλη στο βλέμμα.

11. Αν τα μάτια σου είναι μικρά ή θέλεις να δώσεις βάθος πρόσεξε την παραπάνω photo. Πάρε ένα μακρύ τρίχινο πινελάκι, μια μαύρη ματ σκιά και άπλωσέ την από την εξωτερική γωνία και μέχρι το μέσο στο κόκαλο του ματιού. Σβήσε πολύ καλά δουλεύοντας το πινελάκι με κυκλικές κινήσεις. Μάσκαρα και είσαι έτοιμη!

12. Άπλωσες το κραγιόν λάθος και θέλεις να το διορθώσεις. Με ένα λεπτό πινελάκι και make up πήγαινε περιμετρικά των χειλιών σου και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις. Μια μπατονέτα με λίγο ντεμακιγιάζ το μόνο που θα καταφέρει είναι να μουντζουρώσει την περιοχή.
13. Το έχουμε πει πολλές φορές πως το μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του ματιού κάνει τα μάτια πιο μεγάλα και ξεκούραστα. Αν προεκτείνεις την μπεζ γραμμή και στην εξωτερική γωνία θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν και μεγαλύτερα!

14. Προτιμησε να κάνεις πρώτα τα μαλλιά σου και μετά το μακιγιάζ σου. Γιατί; Η αυξημένη θερμοκρασία από το πιστολάκι θα το αλλοιώσει. Plus: η μάσκαρα στεγνώνει! Και για να μην χαλάσεις το χτένισμά σου, ακολούθησε το παράδειγμα των make up artists: πιάσε τα μαλλιά σου με τράπουλα και κλιπς!

15. Για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να δείχνουν ακόμη πιο έντονες αντί για μάσκαρα πάρε το κοφτό πινελάκι του eyeliner και ζωγράφισε τις βλεφαρίδες σου σχεδόν μια προς μια.
16. Για extra καμπύλη στις βλεφαρίδες σου στράβωσε το βουρτσάκι της μάσκαρα! Άπλωσε μάσκαρα τοποθετώντας το βουρτσάκι στην ρίζα και πίεσε προς τα πάνω. Επανάλαβε!

17. Ένα άλλο trick για να μην τρέχει η μάσκαρα και να μην μουντζουρώνεσαι είναι να κρατάς ένα υγρό μαντηλάκι από κάτω όταν την απλώνεις. Και να το κάνεις όλα αντίστροφα, απλώνοντας το make up τελευταίο!
18. Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις στο μακιγιάζ μας θέλουν αβίαστα sexy. Τόσο που τίποτα δεν πρέπει να είναι τέλεια τοποθετημένο! Όπως, για παράδειγμα, το κραγιόν σου! Βαλ’το στα χείλη σου κι έπειτα ταμπόναρέ το με το δάχτυλό σου. Σκοπός είναι να δείχνει σαν να φιλήθηκες μόλις!

19. Για extra όγκο στα χείλη σου πάρε ένα μπεζ μολύβι και ζωγράφισε το V τους ελαφρώς. Το λευκό που είδαμε στον Prada τοποθετήθηκε ώστε να φαίνεται το αποτέλεσμα και από απόσταση, όσο, δηλαδή, τα μοντέλα βρίσκονταν στο catwalk.
20. Βάζεις συχνά ψεύτικες βλεφαρίδες. Για να μην ξοδεύεις την κόλλα σου αλλά και για να μην δημιουργείται αυτή η λευκή γραμμή στο μάτι μέχρι η κόλλα να στεγνώσει, άπλωσέ την με μια μπατονέτα. Θα μπει ακριβώς η σωστή ποσότητα προϊόντος!

Read More

And More