Αποθέωσαν την Κ. Καραμπέτη και τον Σ. Μάινα στην Αργολίδα!

Κατάμεστο ήταν το Αρχαίο Θέατρο Άργους στην θεατρική παράσταση “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη, που παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας ο Στέλιος Μάινας με την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη. Οι δυο πρωταγωνιστές ενσαρκώνοντας το ρόλο του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας αντίστοιχα αποθεώθηκαν από το κοινό.

Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη αποδίδεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο και προσεγγίζει πιο επίκαιρα από ποτέ την ελληνική πραγματικότητα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θέμη Μουμουλίδη. Στους βασικούς ρόλους συναντάμε την Ιωάννα Παππά ως Ιφιγένεια και τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Αχιλλέα.

Η προσέλευση του κόσμου στην παράσταση ήταν μεγάλη και το κοινό χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους πρωταγωνιστές.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Η “Ιφιγένεια εν Αυλίδι“, είναι το προτελευταίο έργο του Ευριπίδη. Πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία. Ο πόλεμος γίνεται αυτή τη φορά γιατί ο Πάρις έκλεψε την Ελένη σύζυγο του Μενέλαου, προσβάλλοντας έτσι την Ελλάδα. Ο στόλος των Ελλήνων περιμένει στην Αυλίδα να φυσήξουν οι άνεμοι…

Η αρχική απόφαση του Αγαμέμνονα ν’ αποδεχτεί το χρησμό, μέσα σε μία κατάσταση σύγχυσης και πανικού και η ψευδής ανακοίνωσή του για γάμο της Ιφιγένειας με τον Αχιλλέα προκειμένου να οδηγηθεί η Ιφιγένεια στην Αυλίδα, σύντομα ανακαλείται από τον ίδιο. Ωστόσο τελικά, ο Αγαμέμνων, παρά τις ικεσίες της Κλυταιμνήστρας και της Ιφιγένειας, αποφασίζει τη θυσία. Η Ιφιγένεια, καλείται σε μια στιγμή να συνειδητοποιήσει την αμετάκλητη αλλαγή στη ζωή της. Αδύναμη και αηδιασμένη απέναντι στη βία του στρατεύματος, ανυπεράσπιστη, κι αθώα, αποφασίζει, με ένα λόγο ειρωνικό που φτάνει στα όρια του σαρκασμού, να θυσιαστεί οικειοθελώς. Η θυσία αποφασίζεται! Η εκστρατεία θα ξεκινήσει…
Η ιστορία συνεχίζεται…

Δες φωτογραφίες:

Read More

And More