Αποθεώθηκε ο Γ. Μπέζος στο Θέατρο Βράχων! Φωτογραφίες

Αποθεώθηκε ο Γ. Μπέζος στο Θέατρο Βράχων! Φωτογραφίες | tlife.gr
Το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισε χθες το βράδυ στο Θέατρο Βράχων ο Γιάννης Μπέζος. Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση “Νεφέλες” αποθεώθηκε από τους θεατές.
Έχοντας ξεκινήσει την περιοδεία της από το θέατρο της Επιδαύρου, η αριστοφανική κωμωδία που παρουσιάζεται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Μαστοράκη, κατέκτησε τους θεατές που βρέθηκαν στο Θέατρο Βράχων. Στο κοινό ήταν και η Λυδία Κονιόρδου.

/

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ο γέρος Στρεψιάδης, ένας απαίδευτος αγρότης, βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Τα χρέη τον έχουν πνίξει! Ο γάμος του με μια γυναίκα από ανώτερη κοινωνική τάξη και η άσωτη ζωή του γιου του Φειδιππίδη, τον έχουν οδηγήσει σε συνεχή δάνεια. Οι δανειστές του όμως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Απαιτούν τα χρήματά τους, πιέζουν, οι τόκοι ανεβάζουν το χρέος. Ο Στρεψιάδης έχει χάσει τον ύπνο του.
Υπάρχει μόνο μία λύση! Το Φροντιστήριο του Σωκράτη. Καθώς ο γιος του αρνείται να πάει, αποφασίζει να γραφτεί ο ίδιος και να σπουδάσει ρητορική και σοφιστική, ελπίζοντας πως έτσι, θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο και να γλυτώσει τα χρέη του. Γρήγορα όμως θα εκδιωχθεί ως ανεπίδεκτος μαθήσεως. Ευτυχώς, ο γιος του θα πειστεί τελικά να πάει, μόνο που ο Στρεψιάδης θα το πληρώσει ακριβά…
Στόχος του Αριστοφάνη στις Νεφέλες είναι οι σοφιστές, οι οποίοι τον 5ο αι. π.Χ. παρουσιάστηκαν ως “διαφωτιστές”, και δίδασκαν με αμοιβή στους νέους της εποχής τη ρητορική τέχνη.

/

Ο Αριστοφάνης θεωρούσε πως οι νέες ιδέες των σοφιστών οδηγούσαν τους νέους στην αμφισβήτηση των παλαιών αξιών και την αθηναϊκή δημοκρατία σε παρακμή. Τα βέλη του στράφηκαν κυρίως στο πρόσωπο του Σωκράτη, παρά τις διαφορές του με τους σοφιστές.
Ο Νίκος Μαστοράκης έχοντας στη διάθεσή του μία πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών προχωράει σε μια σύγχρονη σκηνική προσέγγιση, με χιούμορ, οξύτητα και σπαρταριστές σκηνές. Οι αναλογίες με το σήμερα είναι εμφανείς καθώς η κοινωνική και πολιτική συγκυρία αποδεικνύουν το έργο εξαιρετικά σύγχρονο και καυστικό.

Δες φωτογραφίες:

/

/

/

/

/

/

READ more