Αποζημίωση μαμούθ σε Ελληνίδα δημοσιογράφο μετά το τραγικό λάθος γερμανικού νοσοκομείου

Μια επέμβαση ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραγωδία αφού οι επιπλοκές ήταν τέτοιες που της προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ προξένησαν και τεραστία ζημιά στην προσωπική της ζωή.
Από το 2004 η Ελληνίδα δημοσιογράφος Πασχαλινή Ν. ζει έναν απίστευτο Γολγοθά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε μάχη για δικαίωση με αντίπαλο το γερμανικό νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση της και νίκησε, υποχρεώνοντας ακόμη και την εφημερίδα Bild να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της.
Όπως διαβάζουμε στην “Espresso” η άτυχη γυναίκα μπήκε σε νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας, που εξελίχθηκε σε τραγωδία και την έριξε σε κώμα για 4 μήνες. Όταν κατάφερε να ξυπνήσει δεν μπορούσε να περπατήσει και καθηλώθηκε από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι. Εκτός όμως από την υγεία της, η Πασχαλινή Ν. έχασε και την προσωπική της ευτυχία αφού ο τότε αρραβωνιαστικός της με τον οποίο μάλιστα σχεδίαζε σύντομα να παντρευτεί την εγκατέλειψε μετά το συμβάν.
Η 40χρονη σήμερα Πασχαλινή κέρδισε το δικαστήριο από το γερμανικό νοσοκομείο που καλείται πλέον να της δώσει αποζημίωση – μαμούθ για το ιατρικό λάθος που άλλαξε δραματικά όλη της τη ζωή.
Το 2004 η Πασχαλινή από την Αθήνα, η οποία είχε σπουδάσει στη Γερμανία και ήταν ανταποκρίτρια ξένου τύπου, αποφάσισε να επισκεφθεί το γερμανικό νοσοκομείο “Marienkrankenhaus” της πόλης Χέρνε για να αφαιρέσει έναν καλοήθη όζο από τον θυρεοειδή αδένα της. Μια επέμβαση ρουτίνας όμως που θα τίναζε τη ζωή και την καριέρα της στον αέρα.
Μετά την επέμβαση η άτυχη δημοσιογράφος παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπως αποδείχθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου άργησαν να αντιδράσουν στη μετεγχειρητική περιπέτεια της Πασχαλινής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της γυναίκας με συνέπεια να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Η μη παροχή οξυγόνου σύμφωνα πάντα με την Bild κράτησε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλο της.

Read More

And More