Site icon TLIFE

Άριελ Κωνσταντινίδη: «Ήμουν μάνα πολύ πριν κάνω παιδιά, ήμουν γονέας στους ίδιους μου τους γονείς»

Για τη βαθιά επιθυμία που είχα από πάντα να αποκτήσει ακόμη ένα παιδί, αλλά και τον τρόπο που τα παιδιά της αντέδρασαν στην είδηση της εγκυμοσύνης μίλησε η Άριελ Κωνσταντινίδη στο περιοδικό Λοιπόν και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.

Η ηθοποιός που πλέον μετρά αντίστροφα μέχρι τη γέννηση του τρίτου της παιδιού εξήγησε πως από πάντα ένιωθε μητέρα, αφού ήταν γονέας των γονιών της, και έστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες.

Τα δυο αγόρια σας, όταν έμαθαν το νέο της εγκυμοσύνης, πως αντέδρασαν;

Με πολλή χαρά. Δεν τους ξάφνιασε καθόλου. Ήξεραν από πολύ νωρίς ότι εγώ ήθελα να μεγαλώσω την οικογένεια μας, να την ολοκληρώσω. Για μένα αυτή η επιθυμία υπήρχε πάντα, ήταν μια εκκρεμότητα βαθιά μέσα μου. Και γι’ αυτό και πολλά πράγματα τα άφηνα πίσω. Η δουλειά μου, οι προτάσεις που δεχόμουν… δυσκολευόμουν πολύ να τις αναλάβω γιατί φοβόμουν μήπως αποσπαστώ, μήπως χάσω χρόνο και τελικά δεν φτάσω εκεί που ήθελα. Γι’ αυτό και το έλεγα συνέχεια, δημόσια, σε συνεντεύξεις. Δεν ήταν κάτι που έκρυβα. Το ίδιο και στα παιδιά, πάντα τους έλεγα ότι θέλω να κάνω κι άλλο παιδί, ότι η ηλικία δεν με περιορίζει. Νιώθω ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω.

Αν μπορούσατε να στείλετε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες άνω των 50, που είτε δεν έχουν τεκνοποιήσει είτε επιθυμούν να το ξανακάνουν, τι θα τους λέγατε;

Να ακολουθήσουν την καρδιά τους. Όχι το μυαλό τους, όχι τις φωνές γύρω τους. Και να πω και κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις μάνα για να ολοκληρωθείς. Αυτές είναι ανοησίες. Είναι κοινωνικά στερεότυπα που δεν ισχύουν για όλες. Η μητρότητα είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Εγώ, για παράδειγμα, ήμουν μαμά πριν κάνω παιδιά. Ήμουν γονέας στους ίδιους μου τους γονείς, στις αδελφές μου, στους φίλους μου. Έπαιζα αυτόν τον ρόλο από παιδί.

Η μητρότητα έχει να κάνει με τη δημιουργία. Με το πόσο δημιουργικός είσαι ως άνθρωπος, με τις ιδέες σου, με το πως δίνεις ζωή, όχι μόνο βιολογικά. Δεν σε κάνει μόνο η μήτρα μάνα. Σε κάνει η πρόθεση. Η αγκαλιά, η προσφορά, η δημιουργικότητα.

© 2025 tlife.gr