Άρης Λουμάκης στο TLIFE: “Μπλόκαρα συνάδελφό μου, μετά από προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά…”

Με αφορμή το νέο τραγούδι των REC, με τίτλο «Blokaro», o Άρης Λουμάκης μίλησε αποκλειστικά στο TLIFE για το comeback του no1 urban pop συγκροτήματος, για το μεγάλο επαγγελματικό κόστος που πήρε όταν… μπλόκαρε μια συγκεκριμένη νοοτροπία του καλλιτεχνικού χώρου, για την περίοδο της καραντίνας και πώς την εξήγησε στην κόρη του, καθώς και για τα επόμενα βήματα των REC!

  • Άρη, οι REC επιστρέφουν με νέο τραγούδι, με τίτλο «Blockaro». Μίλησε μου γι’ αυτό…

Με ένα τραγούδι δυναμικό και άκρως χορευτικό επιλέξαμε να κάνουμε την επιστροφή μας, έναν περίπου χρόνο αφότου η πανδημία χτύπησε την πόρτα στον κόσμο μας και μας υποχρέωσε όλους να μένουμε σπίτι.

Είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι για εμάς καθώς από ότι φαίνεται η διάθεση μας για πειραματισμό δεν σταματά και έτσι κάναμε πάλι κάτι διαφορετικό. Η μουσική είναι του hit maker και φίλου μας Δημήτρη Χάρμα, ενώ τους στίχους τους σκαρφιστήκαμε με τον μοναδικό Δημήτρη Παπασταθόπουλο. Στον αστερισμό του “Δημήτρη” το νέο μας τραγούδι, ένας αστερισμός που όπως φαίνεται θα μας ακολουθεί για καιρό σε ένα “στοίχημα” που μας βγαίνει. Το τραγούδι από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του καρφώθηκε στο TOP30 των ραδιοφώνων, το είδαμε να φιγουράρει στα trends και τα κοντέρ του φτάνουν σήμερα κοντά στο μισό εκατομμύριο προβολών. Αν δεν έχεις δεις ακόμη το video clip μας πρέπει να το δεις, όχι μόνο γιατί το σκηνοθέτησε ο Alex Κωνσταντινίδης, αλλά γιατί θα σου φτιάξει την διάθεση.

  • Εσύ είσαι υπέρ του μπλοκ; Κάνεις την κίνηση στα social media; Κι αν ναι, δεν φοβάσαι τα σχόλια που θα ακολουθήσουν;

Τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ του να μπλοκάρεις ότι σε χαλάει, ότι σε κάνει να αισθάνεσαι πως σε προσβάλλει και ταυτόχρονα να απομακρύνεσαι από την πηγή αυτού του αισθήματος, χωρίς να κοιτάς πίσω. Το block είναι κάτι που κάνω στα social media και στην ζωή μου και από την στιγμή που θα μπω σε αυτή την διαδικασία, πίστεψε με, δεν με αφορούν τα πιθανά αρνητικά σχόλια καθόλου. Αν άλλωστε αυτοί που #μπλοκάρω γνώριζαν τι άποψη είχα για αυτούς, θα ένιωθαν ιδιαίτερα άβολα.

  • Το μπλοκάρισμα μπορεί να επηρεάσει τις δημόσιες σχέσεις ενός καλλιτέχνη. Κι εσύ βρίσκεσαι σε έναν χώρο που οι δημόσιες σχέσεις είναι απαραίτητες…

Συνήθως στον καλλιτεχνικό χώρο ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με εσένα δεν λειτουργεί στις δημόσιες σχέσεις σου. Είναι ένας που την διπλωματία πρέπει να την έχεις στο αίμα σου, ή αλλιώς πάρε manager να μιλάει για εσένα. Εγώ λοιπόν έχω κάνει block σε αυτή την νοοτροπία, λαμβάνοντας ένα μεγάλο επαγγελματικό κόστος και παραμένω ειλικρινής με το μέσα και το έξω μου. Είμαι όμως ένας πολύ τυχερός άνθρωπος, γιατί μέσα σε αυτές μου τις αποφάσεις βρέθηκαν εξαιρετικοί συνεργάτες και φίλοι.

  • Υπήρξε συνάδελφός σου που να μπλόκαρες και γιατί; 

Ναι φυσικά, το έχω κάνει μετά από μια συμπεριφορά on stage που είχε αυτός ο άνθρωπος η οποία ήταν υποτιμητική και προσβλητική, όχι σε εμένα αλλά στην τραγουδίστρια μας. Κατά τα άλλα, προτιμώ απλά να κάνω unfollow όσους δεν θέλω να βλέπω μπροστά μου στα Social, δεν είμαι διπλωμάτης, αν δεν μου αρέσεις θα το γνωρίζεις.

  • Γενικότερα, μπλοκάρεις ανθρώπους από τη ζωή σου; Υπήρξε άτομο που διέγραψες οριστικά;

Νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ το κάνουμε, στην προσωπική μου ζωή βέβαια είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικός και δίνω αρκετές ευκαιρίες σε κάποιον πριν δει την πόρτα της ζωής μου. Επίσης, ένα χαρακτηριστικό μου είναι πως αν “λήξεις” για μένα, μετά δεν υπάρχει πραγματικά κανένας τρόπος επανασύνδεσης. Είμαι απόλυτος σε αυτό, καθώς θεωρώ πως σε αυτή την ζωή δεν υπάρχει χρόνος για να χαρίζεται σε όσους δεν αξίζουν να βρίσκονται σε εμάς. Πιστεύω στην δεύτερη ευκαιρία, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να δίνεται πριν βγεις από την ζωή κάποιου όχι μετά. Πάντως στην κανονική και όχι στην digital ζωή μου, δεν κάνω unfollow, απλά αγνοώ.

  • Υπήρξε άνθρωπος που διέγραψες και στην πορεία το μετάνιωσες;

Όχι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει να αλλάξω την γνώμη μου για κάποιον που διέγραψα, δεν αποκλείεται να κρίνω λάθος, απλά μέχρι σήμερα υπήρξα συνεπής με την συνείδηση μου.

  • Είσαι από εκείνους που ζητάς συγγνώμη, αν θεωρήσεις ότι κάνεις λάθος;

Αρχικά, είμαι από αυτούς που κάνουν λάθη, πολλά λάθη, είμαι ο ίδιος το αποτέλεσμα αρκετών λαθών μου και έχω μάθει να ζητώ συγγνώμη με την μόνη διαφορά ότι αυτό πρέπει να είναι μια συνειδητή πράξη και να συνοδεύεται από αλλαγή στάσης απέναντι σε αυτό που έκανες. Την ειλικρινή συγνώμη την δέχομαι και ανεβαίνει απεριόριστα κάποιος στα μάτια μου όταν αλλάζει την στάση του και διορθώνει τον εαυτό του.

  • Μετά από πολλούς μήνες καραντίνας, σιγά- σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα, πώς νιώθεις;

Αρχικά είμαι ακόμη μουδιασμένος από αυτή την επανέναρξη, παρ’ όλ’ αυτά ο δικός μας ο κλάδος δεν θεωρώ ότι επανήλθε σε καμία κανονικότητα ακόμη. Έχω αρχίσει πλέον να φοβάμαι πως αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί για καιρό ακόμη θα αλλάξει όλη η νοοτροπία του κόσμου ως προς την διασκέδαση. Τα Social Media πήραν φωτιά, τα Live Stream Concerts επίσης και ο κόσμος έμαθε να μας βλέπει στην κουζίνα του σπιτιού μας, σε καθημερινές στιγμές σε μια over exposed κατάσταση που δεν βοηθά στο χτίσιμο της απαραίτητης καλλιτεχνικής φιγούρας.

Δεν ξέρω πώς θα είναι η διασκέδαση στο μέλλον, σίγουρα θα είναι ο κόσμος πιο απευλευθερωμένος, φοβάμαι όμως μια “επανάσταση” στην ψυχαγωγία χωρίς καμία ταυτότητα. 

  • Ξέρω ότι είσαι ένας άνθρωπος υπερ-δραστήριος, πώς διαχειρίστηκες τον χρόνο σου όλο αυτό το διάστημα;

Έκανα όσα ήταν σημαντικά για εμένα και κυρίως πέρασα χρόνο με την οικογένεια μου.

Έβγαλα πολλά από μέσα μου, με τον Mike και την Ξένια γράψαμε ένα δίσκο που θα βγάζουμε τραγούδια του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάναμε μια μεγάλη ενέργεια μαζί με το Ίδρυμα «Ωνάσης» για νέους και νέες σε σχέση με την πανδημία και τώρα αναμένουμε την “ελευθερία” μας για να ξεκινήσουμε πάλι δουλειά.

  • Στην κορούλα σου, πώς εξήγησες όλη αυτήν την περίοδο του «μένουμε σπίτι»;

Αρχικά πέρασα αρκετό και ποιοτικό χρόνο μαζί της όλο αυτό το διάστημα, δεύτερον, η Φραντζέσκα μου είναι ένα προσαρμόζεται εύκολα ως παιδί και έχουμε μάθει να συζητάμε τα πάντα. Έτσι λοιπόν η μικρή μου έμαθε τι είναι ο κορονοϊός, πως θα πρέπει να προστατευόμαστε, γιατί φοράμε παντού μάσκα και πως μαθαίνεις να χαμογελάς με τα μάτια.

Ήταν μια “βάρβαρη” περίοδος για τα παιδιά μας, όσο και να τους εξηγήσεις τους λείπει η παρέα, οι αγκαλιές, το παιχνίδι, η ανεμελιά και αυθορμητισμός.

Ίσως χρειάστηκε να ωριμάσει λίγο πιο γρήγορα σε κάποια θέματα παραπάνω, αλλά το μυστικό μας είναι η ατελείωτες συζητήσεις.

  • Τι μάθημα πήρες από το δύσκολο προηγούμενο διάστημα;

Πως η ζωή είναι ταινία και πως όλα στην ζωή αφορούν στην διάθεση που θέλει να της δώσει ο σκηνοθέτης. Αν λίγα χρόνια πριν μας έλεγαν όλα αυτά θα λέγαμε ότι αφορά επιστημονική φαντασία και όμως η ζωή τελικά επιφυλάσσει περισσότερη φαντασία.

  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδια των REC; Τι ετοιμάζετε για το καλοκαίρι;

Περιμένουμε με αγωνία να υπάρξει μια σχετική απελευθέρωση που θα αφορά στην χρήση της μουσικής και τα ωράρια στα καταστήματα εστίασης και ελπίζουμε σε να καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες συναυλίες.

Την αρχή θα την κάνουμε στις 10 Ιουλίου όπου οι REC θα είναι Main Live Act σε ένα κορυφαίο παγκόσμιο Sport Event στο Μικρολίμανο… Μια εμφάνιση που έρχεται μετά από αρκετό καιρό και ανυπομονούμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα επόμενα τραγούδια μας κάνοντας όνειρα για μια ελεύθερη σεζόν.

Read More

And More