Αρλέτα: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έξω από το πατρικό της στα Εξάρχεια! [pics]

Πριν από τρία περίπου χρόνια, τον Αύγουστο του 2017 άφησε την τελευταία της πνοή και βύθισε στον πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο λόγος για την Αρλέτα που πέθανε σε ηλικία 72 χρόνων έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας με τους συγγενείς, τους φίλους και πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες να της αποτίουν φόρο τιμής για την προσφορά της στη ελληνική μουσική σκηνή.

Χθες, λοιπόν, έγινε τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού που δημιουργήθηκε προς τιμήν της και τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από το σπίτι της, Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου. Η τραγουδοποιός γεννήθηκε στο Μεταξουργείο αλλά έζησε για πάρα πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, τα οποία αγάπησε με πάθος.

Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου. Τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η Αρλέτα αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι γυρίστηκε και η τελευταία σκηνή από την ταινία «Στέλλα».

Το οικόπεδο της Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς που χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» της θρυλικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στη συγκέντρωση τραγούδησε ο Χρήστος Θηβαίος συγκινώντας τους παρευρισκόμενους μαζί με τους οποίους ερμήνευσε τα «Έρημα βράδια». Ακόμη, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Φαλελάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργης Χριστοδούλου.

Δες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Ndp

Read More

And More