Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλίδου – Ποιοι θα καταθέσουν στο δικαστήριο

Χθες Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη της αδικοχαμένης κόρης τους. Η δίκη θα ξεκινήσει με τις καταθέσεις των γονιών της φοιτήτριας.

Αν και στην ανάκριση που κράτησε 9 μήνες κατέθεσαν δεκάδες άτομα, στη δίκη τελικά θα καταθέσουν μόνο 11 μάρτυρες, οι πιο σημαντικοί.

Λιμενικοί, οι κάτοικοι που την εντόπισαν, μια φίλη της Ελένης και οι συγγενείς των κατηγορούμενων. Οι δύο κατηγορούμενοι θα μεταφερθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί της Παρασκευής έχουν μεταχθεί για τη δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού. «Νιώθω τη φρίκη. Είναι ότι χειρότερο για μία μάνα να αντικρύσει τους στυγνούς δολοφόνους του παιδιού της» λέει η μητέρα της Ελένης.

Τραγική ειρωνεία: η δίκη ξεκινά δυο ημέρες πριν από τα γενέθλια της Ελένης. Οι δύο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στη δίκη.

Ο Ροδίτης πριν λίγες εβδομάδες ζήτησε συγγνώμη μέσω του δικηγόρου του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και ομαδικού βιασμού.

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More