Άστατα γεύματα: Δείτε τι μπορείτε να πάθετε εάν δεν έχετε πρόγραμμα στο φαγητό σας

Οι επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων που τρώνε χωρίς πρόγραμμα είναι άμεσες ή μακροχρόνιες, αλλά σε κάθε περίπτωση σοβαρές. Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τα άστατα γεύματα:

Του: Μανώλη Συμβουλάκη, Γαστρεντερολόγου*

Παραλείπετε κάποιες φορές το πρωινό σας; Τρώτε αργά το βράδι; Μήπως μερικές φορές δεν τρώτε καν το βράδι; Αν απαντήσατε ναι σε κάποιες ή σ’ όλες αυτές τις ερωτήσεις, τότε μάλλον είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που τρώνε χωρίς πρόγραμμα.

Η παράλειψη του πρωινού είναι μια κακή διατροφική συνήθεια καθώς έπειτα από την μη λήψη τροφής κατά τη διάρκεια της νύκτας, ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά. Έτσι, μπορεί να νιώσετε αδυναμία συγκέντρωσης και όταν τελικά πεινάσετε κοντά στο μεσημέρι, να αναζητήσετε τις περισσότερες φορές ένα σνακ.

Στην περίπτωση αυτή, ένα φρούτο και μερικοί ξηροί καρποί είναι μια υγιεινή επιλογή. Προσπαθήστε να αποφύγετε μία εύκολη λύση, όπως η σοκολάτα, τα πατατάκια ή οτιδήποτε ανθυγιεινό και προσπαθήστε να μην τρώτε πολύ γρήγορα καθώς αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει καούρα και δυσπεψία.

Διάβασε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Read More

And More