Άστατος ο καιρός σήμερα – Δες την πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Aνάστατος ο καιρός και σήμερα με βροχές, μπόρες αλλά και καταιγίδες ισχυρές κατά τόπους και χαλαζοπτώσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις στο Σαββατοκύριακο αλλά κυρίως στις γεωργικές καλλιέργειες όπου το χαλάζι μπορεί να προκαλέσει αρκετές ζημιές.

Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδεχομένωςστο Ανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Ο καιρός όμως θα βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και ενδεχομένως να σημειωθούν κάποιοι τόπικοι όμβροι κυρίως στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις κυρίως στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα βρεθεί στους 27 και ενδεχομένως στα δυτικά στους 28 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για Κυριακή
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού αλλά με μικρότερη ένταση. Περιμένουμε βροχές και μπόρες στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε άστατο καιρο με λιακάδα το πρωί ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά δεν αποκλείεται να έχουμε βροχές και μπόρες στα ηπειρωτικά αλλά και στην ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα πελάγη το πολύ 4 μποφόρ, βοριάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια θα βρεθεί στους 25 με 26 βαθμούς στα βόρεια και 27 με 28 στα νότια.
Για την Αττική προβλέπεται:
Σάββατο
Πάλι άστατος θα είναι ο καιρός, περιμένουμε όμως καλύτερη κατάσταση. Στα βόρεια του νομού θα υπάρχουν συννεφιές με σποραδικές βροχές και μπόρες. Στο κέντρο φαίνεται πως θα έχουμε μόνο συννεφιά αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, όμως η πιθανότητα είναι πολύ μικρή γύρως στο 30%. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 εως 27 βαθμούς.
Κυριακή
Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με περισσότερο ήλιο. Στα βόρεια του νομού υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο το μεσημέρι και το απόγευμα. Στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να έχουμε το μεσημέρι και το απόγευμα ασθενή βροχόπτωση αργοτερα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Read More

And More