Αστυνομικοί ξεγύμνωσαν και βασάνισαν κρατούμενο!

Σοκ προκαλεί ένα video που έφερε στο φως ξένο τηλεοπτικό δίκτυο και δείχνει αστυνομικούς να βασανίζουν έναν γυμνό κρατούμενο σε αστυνομικό τμήμα στις Φιλιππίνες.

Το video προέρχεται από κινητό τηλέφωνο ατόμου, που βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο σκηνικό και δείχνει έναν γυμνό κρατούμενο ξαπλωμένο ανάσκελα στο πάτωμα να εκλιπαρεί για τη ζωή του της στιγμή που αστυνομικός τον μαστιγώνει και του χτυπά με ένα σκοινί τα γεννητικά του όργανα.
Ο κρατούμενος φέρεται ως ύποπτος για ληστεία που συνελήφθει στην περιοχή “Manila’s Tondo”, στις Φιλιππίνες κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Στις σκηνές που μεταδώθηκαν στην τηλεόραση, ο κρατούμενος είναι ξαπλωμένος στο πάτωμα και ουρλιάζει, τη στιγμή που κάποιος τον χτυπά στα γεννητικά όργανα και του φωνάζει “Η κλοπή δεν επιτρέπεται εδώ”, ενώ πιο πέρα στέκεται ένας ένστολος αστυνομικός που κοιτάζει.
Μόλις το επίμαχο video μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, η πράξη καταδικάστηκε και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις ομάδες προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Leocadio Santiago έθεσε σε περιορισμό κάποιους από τους αστυνομικούς και έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, μάλιστα, η ποινή φυλάκισης για βασανιστήρια σε κρατούμενο φθάνει ως τα 40 χρόνια.
Δες φωτογραφίες που μετέδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης:

Read More

And More