Αθηνά Μουρκούση: Η πρώην παίκτρια του Next Top Model μιλά στο TLIFE για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της και την καθημερινότητα στο Κατάρ

Με αφορμή το χαρμόσυνο νέο της δεύτερης εγκυμοσύνης της, μιλήσαμε με την Αθηνά Μουρκούση, το όμορφο μελαχρινό κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο Next Top Model του ΑΝΤ1.

Η Αθηνά είναι παντρεμένη με τον Νίκο Σκοτίδα από το 2017 και έχουν αποκτήσει ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Η ευτυχισμένη οικογένεια έχει εγκαταλείψει τη χώρα μας και κι έχει μετακομίσει μόνιμα στο Κατάρ, το οποίο έχει πολύ λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα. Η ίδια μιλά στο TLIFE για την εγκυμοσύνη της και την καθημερινότητά της εκεί, το πώς είναι κατάσταση λόγω covid-19 και αν κάνει σχέδια με τον σύζυγό της να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη.

Αθηνά μου, βρίσκεσαι σε μία από τις πιο τρυφερές φάσεις της ζωής σου… Περιμένεις δεύτερο μωράκι. Πώς νιώθεις; 

Αααχ αυτό που νιώθω είναι σίγουρα η ευτυχία! Το θέλαμε τόσο πολύ και το δεύτερο μωράκι! Βρίσκομαι στον 4ο μήνα και ανυπομονώ να το πάρω αγκαλίτσα και να μεγαλώσει κι άλλο η οικογένεια μας!

Πώς είναι η καθημερινότητά σου με το μωρό και τον σύζυγο στο Κατάρ; Με τι ασχολείσαι; 

Γενικά η καθημερινότητα με την μικρή ,είτε στην Ελλάδα, είτε στο Κατάρ έχει ώρες ατέλειωτες παιχνιδιού, δημιουργικότητας και γέλιου! Ζωγραφίζουμε, παίζουμε και «μαθαίνουμε» τον κόσμο -μετά μουσικής πάντα -όσο o σύζυγός μου, ο Νίκος δουλεύει! Από πολύ μωράκι προσπάθησα να της δώσω πολλά ερεθίσματα! Είναι πολύ καλό παιδάκι η μικρή! Όταν χρειάζεται να κάνω δουλειές δεν ενοχλεί! Είναι στην φάση που παίζει με τα παιχνίδια της μόνη της τόσο ωραία! Και με βοηθάει όσο τρελό κ αν ακούγεται! Μαζεύει τα παιχνίδια της! Μεγάλη βοήθεια για μια μαμά! Ο Νικολάκης όταν επιστρέφει από τη δουλειά, το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο ωραίο γιατί έχουν μεταξύ τους ένα υπέροχο δέσιμο! Είναι κ ο Νίκος τόσο καλός μπαμπάς… Βόλτες, παιχνίδι και πολύ φαΐ. Κάπως έτσι περνούν οι μέρες μας!

Είδαμε σε κάποιες αναρτήσεις σου ότι ο σύζυγός σου, ο Νίκος, ήταν μακριά για αρκετό καιρό. Δεν μπορούσε να επιστρέψει στο Κατάρ; 

Έλαβα τόσα μηνύματα που με ρώτησαν γιατί ο Νίκος δεν επέστρεψε στο Κατάρ νωρίτερα, γιατί δεν πήγαινα κ εγώ με την μικρή…. Και φυσικά έμαθα και τι πίστευε ο κόσμος! Κάποιοι νόμιζαν ότι δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο Κατάρ λόγω COVID,  κάποιοι ότι ο Νίκος δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα -πάλι λόγω COVID- , κάποιοι ότι χωρίσαμε (μακριά από ’μας!). Η αλήθεια όμως είναι ότι περιμέναμε να κάνω μια σημαντική εξέταση, την αυχενική διαφάνεια για το μωράκι που γίνεται στους τρεις μήνες και μετά να ταξιδέψω. Ο Νίκος έμεινε μέχρι τις πρώτες εξετάσεις για να δούμε το μωράκι και μετά έφυγε. Επίσης, να πούμε ότι δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες εύκολες και μπορεί στην αρχή να θέλουν ιδιαίτερη προσοχή! Όπως στην δική μου -καλή ώρα-, όπου ο γιατρός μου συνέστησε ξεκούραση για λίγες μέρες και δεν με άφησε να ταξιδέψω μέχρι να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι καλά!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athina Mourkousi Skotida (@athinaki_mou)

Πώς είναι η κατάσταση στο Κατάρ με τον κορονοϊό; Έχετε καραντίνα; 

Η κατάσταση εδώ έχει σταθεροποιηθεί και δεν έχουμε πολλά κρούσματα. Από την πρώτη καραντίνα το κράτος πήρε πολύ αυστηρά μέτρα. Θερμομέτρηση παντού, μάσκες παντού, κλειστά όλα, δεν επέτρεπαν παιδιά έως 12 ετών σε κλειστούς χώρους (σουπερμάρκετ, υπηρεσίες κτλ) λόγω του ότι είναι ασυμπτωματικά και συνήθως θέλουν να πιάνουν τα πάντα γύρω τους). Θα σου πω και αυτό που ίσως έκανε την διαφορά: υπάρχει ένα application που έχουμε όλοι στα κινητά μας. Όταν λοιπόν κάνεις το τεστ για τον κορονοϊό, αποκτάς αυτόματα ένα barcode. Ανάλογα το χρώμα αυτού του barcode (κόκκινο, πράσινο , κίτρινο, γκρι) ,στους ελέγχους ξέρουν αν είσαι θετικός, αρνητικός στον ιό , πρέπει να είσαι σε καραντίνα ή αναμένεις αποτελέσματα αντίστοιχα! Γενικά όλα είναι υπό έλεγχο μετά από ,σχεδόν, ένα σκληρό 6μηνο lockdown.

Σας πέρασε από το μυαλό να γυρίσετε στην Ελλάδα; 

Φυσικά και θέλουμε κάποια στιγμή να είμαστε και πάλι μόνιμα στην Ελλάδα! Εγώ πιο πολύ είμαι στην Ελλάδα παρά στο Κατάρ λόγω δουλειάς, όμως ο Νίκος εργάζεται εδώ και για το προσεχές μέλλον δεν βλέπω να κάνει κάποιο «άνοιγμα» στην Ελλάδα. Βέβαια, ο περασμένος χρόνος έδειξε σε όλους μας ότι δεν πρέπει να κάνουμε σχέδια και να λέμε μεγάλα λόγια!

Σχεδόν 10 χρόνια έχουν περάσει από τη συμμετοχή σου στο Next Top Model. Πόσο άλλαξε η ζωή σου από τότε; Πόσο έχεις αλλάξει εσύ ως άνθρωπος; 

Η ζωή μου άλλαξε πολύ! Φαίνεται νομίζω άλλωστε! Πλέον ζω μεταξύ Ελλάδας – Κατάρ, ερωτευμένη, ήρεμη, έχω ένα υπέροχο κοριτσάκι, περιμένω ένα ακόμα υπέροχο πλάσμα και ασχολούμαι με το μακιγιάζ! Το λες μεγάλη αλλαγή! Φυσικά άλλαξα κ εγώ η ίδια! Αλίμονο αν δεν άλλαζα μετά από τοοοοσα χρόνια! Θα ήταν αλλόκοτο! Φαντάζεσαι έναν άνθρωπο με την ίδια ωριμότητα στα 19 και την ίδια στα 30; Στο παιχνίδι ήμουν παιδάκι! Έτσι βλέπω τον εαυτό μου σε εκείνη την ηλικία! Από τότε πέρασαν πολλά «κύματα» και άλλαξα σαν άνθρωπος, κάτι το οποίο θεωρώ φυσιολογικό! Ήρθαν δυσκολίες, απογοητεύσεις, ευκαιρίες, εκπλήξεις και… είμαι όπως είμαι πλέον!

Παρακολουθούσες το GNTM; Τι άποψη σχημάτισες; 

Παρακολουθούσα το παιχνίδι αποσπασματικά να σου πω την αλήθεια. Συνήθως, όταν η μικρή πάει για ύπνο έχουμε τη δική μας ώρα με τον Νίκο! Έχουμε χρόνο να παίξουμε επιτραπέζια, να κάτσουμε στον καναπέ να μιλήσουμε. Δεν είμαστε από τα ζευγάρια που λιώνουν στην τηλεόραση. Όσες φορές το είδα όμως, θυμόμουν και συνέκρινα τη δική μας χρονιά! Καμία σχέση λέμε! (Γέλια!) Μου άρεσε το πόσο glam ήταν σε styling και makeup! Πάντα μου άρεσε το GNTM σαν παιχνίδι με τις φωτογραφίσεις,τις δοκιμασίες! Ίσως επειδή πέρασα όμορφα τότε το έχω σαν κάτι ωραίο στο μυαλό μου, κι ας έχει αλλάξει περνώντας τα χρόνια!

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε 10 χρόνια από σήμερα; 

Η ζωή μου σε δέκα χρόνια; Εύχομαι να είμαστε υγιείς και αγαπημένοι με τον Νικολάκη και τα τέσσερα παιδιά μας (γέλια!) Θέλω μεγάλη οικογένεια, όσο δεν φαντάζεσαι! Μακάρι να αξιωθούμε να τα κάνουμε! Με φαντάζομαι να δουλεύω ξανά, να τρέχω με τα πιτσιρίκια και να είμαστε όλοι υγιείς πίσω στην Ελλάδα! Βασικά, αν με ρωτούσες πριν την πανδημία θα είχα να σου απαντήσω πολλά σε αυτήν την ερώτηση, πλέον σκέφτομαι, να είμαστε καλά και ότι είναι να έρθει καλώς να έρθει!

Θέλουμε να μας δώσεις μια ευχή για τη νέα χρονιά… 

Νομίζω όποιον και αν ρωτήσεις πλέον θα σου πει «με υγεία πάνω από όλα» και είναι η ευχή που όλοι εννοούμε πραγματικά δεδομένης της κατάστασης! Εγώ εκτός από αυτό θα πω, μακάρι γρήγορα και πάλι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα που είχαμε πριν την πανδημία! Με τα καλά της, τα δύσκολα της, με τα όλα της! Αλλά κυρίως να μπορούμε να κάνουμε αγκαλιές άφοβα, να πάμε μια βόλτα άφοβα, να μιλήσουμε, να χαμογελάσουμε άφοβα… Εύχομαι το 2021 να είναι ένας χρόνος χωρίς άλλο φόβο!

Read More

And More