Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν ξέρω τι δρόμο θα είχα πάρει χωρίς τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας»

Η Αθηνά Οικονομάκου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και την Ρενέ Σαραντινού, με αφορμή την επιστροφή της στην τηλεόραση στη νέα σειρά του ANT1 «Ο πρώτος από εμάς».

Η Αθηνά Οικονομάκου αναφέρθηκε και στην ψυχοθεραπεία που κάνει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πόσο πολύ την έχει βοηθήσει.

Πόσα χρόνια κάνεις ψυχοθεραπεία;

Πάνω από δέκα χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία και συνεχίζω, εκεί βασίζεται όλη μου η εξέλιξη. Δεν ξέρω τι δρόμο θα είχα πάρει και αν θα είχαν έρθει έτσι τα πράγματα χωρίς τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

Τι σε έχει πληγώσει πολύ;

Διάφορα συμβάντα, όχι κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό τα τελευταία χρόνια.

Τον ερχομό τρίτου παιδιού τον σκέφτεσαι;

Δεν είμαι αρνητική στον ερχομό τρίτου παιδιού. Σε αυτή τη φάση της ζωής δεν το σκεφτόμαστε, ωστόσο, σε λίγα χρόνια από τώρα, να είμαστε καλά με υγεία και να αντέχουμε, γιατί όχι; Ο μπαμπάς του γιατρού μου έχει ξεγεννήσει τη μαμά μου κι εκείνος εμένα.

Εμείς έχουμε την εικόνα της όμορφης, της επιτυχημένης, της πλούσιας, με την οικονομική άνεση που έχει κάνει ένα καλό γάμο, δυο παιδιά. Όλο το «πακέτο»…

Αλήθεια είναι, αλλά λέω ότι όλο αυτό δεν έχει έρθει τυχαία, το ότι είναι ένας πολύ μακρύς δρόμος, μέχρι τώρα, που οφείλεται σε πάρα πολλές καταστάσεις, γεγονότα και συνθήκες που κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί, γιατί έχω καταφέρει να είμαι τόσο δυναμική, γιατί τα καταφέρνω όλα, γιατί με ό,τι ασχολούμαι, το πετυχαίνω, γιατί είναι αυτές οι επιλογές μου. Γιατί οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου είναι αυτοί… Έχω πασχίσει πάρα πολύ.

Read More

And More