Αθηνά Οικονομάκου: “Δέχθηκα πολλές προτάσεις γάμου!”

Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Mega, “Κλεμμένα Όνειρα”, αλλά και της θεατρικής παράστασης “Το Κτελ” Αθηνά Οικονομάκου μιλά στο Down Town Κύπρου για την ψυχανάλυση, τις επιλογές που έκανε στους κατά καιρούς συντρόφους της, ενώ δίνει τη δική της εκδοχή για το “χωρισμό από τον Ησαΐα Ματιάμπα” και τη “νέα της σχέση”.
Πριν από λίγες εβδομάδες χτύπησες ένα τατουάζ στο πόδι σου που έγραφε: “Με αγαπάω. Θα με προσέχω”…
“Ναι. Με το πέρασμα των χρόνων συνειδητοποίησα ότι δεν είχα εγώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Ήθελα, λοιπόν, κάνοντας αυτό το τατουάζ, να θυμίζω στον εαυτό μου ότι προτεραιότητα πρέπει να έχω εγώ και όχι οι άλλοι”.
Να υποθέσω ότι πέρασες πρόσφατα μία ερωτική απογοήτευση που σε έκανες να καταλάβεις ότι πρέπει να δίνεις περισσότερη σημασία σε εσένα και στις επιθυμίες σου;
“Σίγουρα έχει σχέση με καταστάσεις που έχω βιώσει στην προσωπική μου ζωή, αλλά γενικότερα πρέπει να μάθω να βάζω όρια και στους συνεργάτες και στους φίλους, ακόμα και στα μέλη της οικογένειάς μου. Αν αγαπήσω περισσότερο εμένα, θα με εκτιμήσουν περισσότερο και οι άλλοι. Έχω κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό μου τον τελευταίο χρόνο, και το μήνυμα που υπάρχει σε αυτό το τατουάζ ίσως είναι και το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής διεργασίας”.

/

Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στο ντιβάνι του ψυχολόγου;
“Η αφορμή για να απευθυνθώ σε έναν ειδικό ήταν οι κρίσεις πανικού που πάθαινα πέρσι, κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ένιωθα την καρδιά μου να χτυπά τόσο δυνατά που νόμιζα ότι θα σπάσει, ίδρωνα, πίστευα ότι δεν θα αντέξω να βγάλω όλη την παράσταση και ότι, από λεπτό σε λεπτό, θα καταρρεύσω. Όλο αυτό βέβαια, όπως μου εξήγησε ο παθολόγος, ξεκίνησε από την πολλή δουλειά και από την ψυχική, αλλά και σωματική κόπωση που αισθανόμουν. Ωστόσο, μιλώντας με τον ψυχαναλυτή μου, ανακάλυψα ότι σχετιζόταν με το ότι δεν είχα άμεση επαφή με τα συναισθήματά μου. Ό,τι κι αν συνέβαινε στη ζωή μου, εγώ πάντα ήμουν με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν ανοιγόμουν, παρά σε ελάχιστα άτομα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή όλα αυτά τα συναισθήματα να σκάσουν σαν βόμβα! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι ότι, αντί να λύσουμε τα προβλήματά μας, τα βάζουμε κάτω από το χαλί, μέχρι που τελικά αυτά έρχονται και μας χτυπούν την πόρτα και μας λένε «εδώ είμαστε»”.
Σε σχέση με τα προσωπικά σου, πιστεύεις ότι έχεις κάνει λάθος επιλογές συντρόφων;
“Όχι. Ήμουν με άντρες που μπορούσα να αντέξω εκείνη την περίοδο και που μου ταίριαζαν. Πάντα, ελκύουμε τους ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνυπάρξουμε, σε κάθε φάση της ζωής μας. Αυτό που ίσως έχει αλλάξει πια είναι ότι έχω περισσότερες απαιτήσεις από τους άλλους. Αν, λοιπόν, τώρα λέω ότι «θα με αγαπάω και θα με προσέχω», είναι ίσως γιατί παλαιότερα δεν έδειχνα στους συντρόφους μου ότι έχω ανάγκη να με φροντίζουν”.

/

Είσαι σε κάποια σχέση αυτή την περίοδο;
“Το ξέρεις ότι έχω μία κλασική απάντηση που δίνω πάντα, όταν μου κάνουν αυτή την ερώτηση: «Είμαι πολύ καλά»”.
Πόση αλήθεια κρύβουν τα δημοσιεύματα που σε ήθελαν να είσαι ζευγάρι με τον Φίλιππο Μιχόπουλο;
“Δεν με απασχολούν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προσωπική μου ζωή. Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι ούτε στεναχωριέμαι πλέον, ούτε με επηρεάζει κάτι που θα γραφτεί. Έτσι, λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση, αντέδρασα όπως περίπου και στις προηγούμενες και αναρωτήθηκα: «τι άλλο θα γράψουν πάλι»;”
Θα στεναχωριόσουν αν ο Ησαΐας Ματιάμπα, με τον οποίο φημολογείται ότι χωρίσατε το καλοκαίρι, παραδεχόταν σε μία συνέντευξή του ότι είχατε σχέση, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης;
“Γιατί να στεναχωρεθώ; Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει”.
Πιστεύεις ότι ο Ησαΐας Ματιάμπα έχει πιθανότητες να φτάσει μέχρι το τέλος;
Φαντάζομαι ότι έχει.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος σύντροφός σου, σου ζήτησε να τον παντρευτείς;
Αυτό που μπορείς να κρατήσεις είναι ότι αρκετοί άντρες που πέρασαν από τη ζωή μου, μου ζήτησαν να τους παντρευτώ. Μάλλον τους ενέπνεα ότι είμαι κορίτσι για σπίτι που μπορούν να βασιστούν πάνω μου, για να κάνουν μία ωραία οικογένεια. Ωστόσο, καμία σχέση μου δεν έφτασε κοντά στο γάμο”.
Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου!

Read More

And More