Αθηνά Οικονομάκου: Η καθημερινότητα με τον γιο της και η απάντηση στους επικριτές της!

Η Αθηνά Οικονομάκου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό GALA και μίλησε για όλα στον δημοσιογράφο Κώστα Μπουρούση. Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί για τέταρτη σεζόν στην επιτυχημένη σειρά του AlphaΈλα στη θέση μου“, μίλησε για…

την αλλαγή που έφερε στη ζωή της ο γιος της: “Το παιδί ανατρέπει τα πάντα. Όλη την καθημερινότητα, τις προτεραιότητες, τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα, τις παρέες σου ακόμα. Κι είναι απόλυτα φυσιολογικό” .

όσα αναθεώρησε από τότε που έγινε μητέρα: “Δεν ξέρω αν αναθεώρησα. Σίγουρα με επηρέασαν λιγότερο κάποια πράγματα και έχουν έχουν άλλα προτεραιότητα στη ζωή μου” .

το πώς διαχειρίστηκε την επιστροφή της στον επαγγελματικό στίβο και τον πρώτο μικρό αποχωρισμό από το παιδί της: “Πέρασα την περίοδο των ενοχών. Και πριν επιστρέψω στη δουλειά και κατόπιν, όταν άρχισα να δουλεύω για πολλές ώρες. Όμως βρήκα σχετικά γρήγορα την ισορροπία. Το σημαντικό για μένα είναι όταν είσαι με το παιδί σου να περνάς εποικοδομητικό χρόνο. Όχι απλώς χρόνο. Δεν είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερο για ένα παιδί να ζει με μια μητέρα που δεν εργάζεται. Δεν λέω ότι είναι χειρότερο. Απλώς δεν ξέρω αν είναι πιο εποικοδομητικός ο χρόνος της από αυτόν που θα περάσω εγώ πέντε-έξι ώρες τη μέρα με το παιδί μου. Είμαι εκεί και το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι πλήρης από τη δουλειά και τη “φυσιολογική” καθημερινότητα που ζω. Δεν ξέρω αν θα ήμουν καλά και ισορροπημένη αν τα είχα παρατήσει όλα για το παιδί. Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω όλα για να γίνω μητέρα. Σκέφτηκα ότι όλα συνδυάζονται και πλέον στην πράξη βλέπω ότι γίνεται. Όταν θέλεις, όλα μπορείς να τα συνδυάσεις. Αρκεί να έχεις όριο και μέτρο” .

την εικόνα της και την πίεση που μπορεί να δεχτεί μια γυναίκα που εργάζεται στο θέαμα και άρα το φαίνεσθαι είναι μεταξύ των εργαλείων της δουλειάς της: “Δεν είχα τέτοιου είδους αγωνία. Ακόμα και πριν γεννήσω, οι κρούσεις για να συνεχίσω στη σειρά ήταν συνεχείς. Δεν είχα αυτό το άγχος. Σχετικά με το ζήτημα των κιλών, παρότι πήρα 23 κιλά, δεν χρειάστηκε να πασχίσω πολύ για να τα χάσω. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάθεται λεπτό. Είμαι αεικίνητη. Κι αυτό βοηθά στο να χάσεις βάρος και να διατηρηθείς fit. Ειδικά τους πρώτους μήνες, όταν δεν είχα καμία βοήθεια με το παιδί, μπορεί να έτρωγα πρωινό στις 4 το απόγευμα και μέχρι τότε να μην είχα βάλει ούτε νερό στο στόμα μου από το τρέξιμο. Ένα νεογέννητο έχει πολλές ανάγκες και πολλές απαιτήσεις. Δεν μπορεί να το διανοηθεί άνθρωπος αν δεν έχει παιδί. Όταν λέω ότι δεν προλάβαινα να πιω ούτε νερό, κυριολεκτώ” .

το πόσο την απασχολεί η εικόνα που βγάζει προς τα έξω: “Η εικόνα μου με ενδιαφέρει λιγότερο απ’ όσο φαίνεται. Απλώς φροντίζω αυτό που εκπέμπω να είναι η καλύτερη εικόνα μου. Όπως θέλουμε όλοι. Δεν θα βάλω ποτέ στο Instagram μια στιγμή που είμαι αδύναμη ή μια στιγμή που θα είμαι στεναχωρημένη ή κάποιον προβληματισμό μου. Δεν θεωρώ ότι αυτός είναι ο ρόλος των social media. Ούτε περιμένω να με βοηθήσει κανείς μέσα από εκεί, για να μοιράζομαι τον πόνο μου. Παρουσιάζω την ευχάριστη πλευρά της καθημερινότητάς μου. Ωστόσο, η ζωή μου είναι εκείνη μιας “κανονικής” καθημερινής γυναίκες με οτιδήποτε περιλαμβάνει αυτό. Ακριβώς όπως το λέω. Ο περισσότερος κόσμος το καταλαβαίνει. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι όλη μέρα φτιάχνομαι και βάφομαι. Δεν με ενδιαφέρει να με συμπαθεί όλος ο κόσμος. Και δεν το θεωρώ και φυσιολογικό. Με νοιάζει να είμαι ο εαυτός μου και να με αγαπούν και να με εκτιμούν αυτοί που με ενδιαφέρει να με αγαπούν και να με εκτιμούν. Παίρνω πολλή αγάπη από τα κοινωνικά δίκτυα. Όσο για εκείνους που εκφράζουν την πικρία ή τη δυσανασχέτησή τους σε κάποια δημόσια πρόσωπα, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το κάνουν. Δεν μπορώ να το πάρω προσωπικά. Έχει να κάνει καθαρά με το πώς νιώθουν σε σχέση με τον εαυτό τους. Ο λόγος που έχω αποκτήσει τόσους followers είναι γιατί εξαρχής ήμουν αυθεντική. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τα social media για να περάσω βαρύγδουπα μηνύματα ή για να πω την ιστορία της ζωή μου ή για να παρουσιάσω προσωπικές στιγμές μου πέρα από τα όρια που εγώ θέτω. Νιώθω ότι κρατάω καλά τις ισορροπίες. Φέρομαι όπως νιώθω” .

όσους την σχολιάζουν αρνητικά για την ζωή που δείχνει ότι κάνει στα social media: “Κάποιοι μου λένε “σου βγάζω το καπέλο” κι άλλο “εντάξει, μας έχει ζαλίσει με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μη μας δείχνει άλλο τον πλούτο”. Δεν κάνω αυτό όμως. Εγώ στη Σαντορίνη ζω σε ένα κανονικό σπίτι με τους φίλους μου που έρχονται και τους φιλοξενώ γιατί ο άντρας μου εργάζεται και λείπει, με το παιδάκι μου, με τον σκύλο μας. Ζω μια κανονική καθημερινότητα, μαγειρεύοντας, σκουπίζοντας, σφουγγαρίζοντας. Δεν έχω όμως λόγο να δείξω αυτό για να με συμπονέσει κάποιος και να πείσω ότι είμαι μια φυσιολογική κοπέλα. Δεν θεώρησα ποτέ ότι δεν είμαι φυσιολογική κοπέλα” .

Read More

And More