Αθηνά Οικονομάκου: Τα νέα δεδομένα στη ζωή της και στη σχέση της με τον άντρα της μετά τον ερχομό του Μάξιμου [pics]

Ήταν Σάββατο 6 Οκτωβρίου του 2018, όταν η Αθηνά Οικονομάκου παντρεύτηκε (για… τρίτη φορά) τον άντρα της ζωής της και πατέρα του γιου της, Φίλιππο Μιχόπουλο. Τρεις μήνες μετά, η αγαπημένη ηθοποιός ποζάρει ξανά με νυφικό και μιλάει για όλα σε συνέντευξή της στην Μυρτώ Κάζη και στο περιοδικό Yes I Do. Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς Έλα στη Θέση μου, σχεδιάστρια κοσμημάτων και influencer αποκαλύπτει πως μπορείς να συνδυάσεις τη μητρότητα, τη συντροφικότητα, την επιχειρηματικότητα και τη φιλία σε ένα μόλις 24ωρο, ενώ μιλάει για το πώς άλλαξε η σχέση της με τον άντρα της με τον ερχομό ενός μωρού.

Αθηνά, θα ξεκινήσω ίσως με το πιο σημαντικό πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Αισθάνεσαι ευτυχισμένη;

Απόλυτα! Η ολοκλήρωση ήρθε με τη γέννηση του παιδιού μου… Διανύω μία πάρα πολύ εποικοδομητική περίοδο στη ζωή μου, είμαι μια νέα μανούλα που προσπαθεί να τα καταφέρει όλα, όσο πιο τέλεια γίνεται! Προσπαθώ βέβαια! Κάνω μια δουλειά που αγαπώ πολύ, ενώ καταφέρνω να περνάω ποιοτικό χρόνο και με το μωρό μου. Έχω έναν άντρα που με φροντίζει, με αγαπάει, με προσέχει και κυρίως είναι πραγματικά συνδεδεμένος με το μωρό. Περιτριγυρίζομαι από δύο υπέροχες οικογένειες και φίλους που αγαπώ και με αγαπούν. Ναι, είμαι ευτυχισμένη… Πολύ. Θα ήμουν αγνώμων αν έλεγα πως δεν είμαι. Και ξέρεις τι; Είμαι ευτυχισμένη επί της ουσίας. Τα βασικά πράγματα στη ζωή μου είναι ισορροπημένα και διανύω μια πολύ όμορφη φάση της ζωής μου.

Προσπαθώ να σκεφτώ το 24ωρο σου και ομολογώ ότι με πιάνει άγχος. Αλήθεια, πώς ξεκινάει η μέρα σου και τι περιλαμβάνει;

Κι εμένα με πιάνει άγχος! (Γέλια) Τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει γύρισμα, στη συνέχεια δουλειές, τηλέφωνα, mails, μηνύματα και πολλή επικοινωνία με ανθρώπους της δουλειάς! Όταν είμαι στο αυτοκίνητο, μιλάω ακατάπαυστα για να μην αφήσω καμία εκκρεμότητα και, όταν φτάνω σπίτι, τα αφήνω όλα στην άκρη και ασχολούμαι μόνο με το παιδί. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση αυτή και για να το καταφέρω, πρέπει, όταν είμαι χωρίς τον μικρό, να κάνω τρία πράγματα σχεδόν ταυτόχρονα. Όμως όταν είμαι με εκείνον, δε θέλω να είμαι με το τηλέφωνο στο χέρι. Θέλω να είμαι μία αφοσιωμένη μαμά. Θέλω να μπορώ να «τα παρατάω» όλα όταν είμαι μαζί του! Εννοείται πως, όταν κοιμηθεί, θα πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά και μετά να δω τον άντρα μου, να δούμε καμία σειρά και να κοιμηθούμε νωρίς, γιατί στις 7 την άλλη μέρα μας περιμένει ένα ακόμα ξύπνημα με το μωρό! Ευτυχώς τα Σαββατοκύριακα έχουμε πιο πολύ ελεύθερο χρόνο για δημιουργικά πράγματα ως οικογένεια! Όπως καταλαβαίνεις, το πρόγραμμα είναι ένα κλασικό πρόγραμμα μιας εργαζόμενης μαμάς!

Πιστεύεις ότι όλοι στον κόσμο έχουμε το «άλλο μας μισό» και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας -και την καρδιά μας- για να το βρούμε;

Αχ! Πιστεύω ότι πρέπει να τα έχεις καλά πρώτα με τον εαυτό σου. Να ξέρεις τι θέλεις και κυρίως να γνωρίζεις καλά τι δε θέλεις. Να έχεις ανοιχτές κεραίες και να κοιτάς προς τα εκεί που θες πραγματικά να πας. Πολλά χρόνια πίστευα ότι ήξερα τι ήθελα, όμως νομίζω ότι έψαχνα σύντροφο σε λάθος μέρη. Το θέμα είχε πρόβλημα από τη ρίζα του, γιατί το σύνολο της προσωπικότητας του ανθρώπου που έψαχνα σε καμία περίπτωση δεν ταίριαζε στους χώρους και τις παρέες που ήμουν. Αν αυτό που θέλει το μυαλό σου είναι σε απόλυτη ταύτιση με αυτό που θέλει η καρδιά σου και δε χάνεις χρόνο από τη ζωή σου με λάθος ανθρώπους, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Φυσικά και θα κάνεις λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να κοιτάς προς τη σωστή κατεύθυνση. Τότε, πίστεψέ με, δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεις τον άνθρωπό σου…

Ποια σκηνή του γάμου σε συγκινεί περισσότερο;

Η στιγμή που παραδίδει ο μπαμπάς την κόρη… Πάντα με συγκινούσε και πάντα θα με συγκινεί. Στον γάμο μου, η στιγμή που με παρέδωσε ο μπαμπάς μου στον Φίλιππο έφερε δάκρυα στα μάτια μου. Και ξέρεις, ήμουν σίγουρη πως, επειδή είχαμε παιδί και είχαμε ξαναπαντρευτεί, δε θα ένιωθα τέτοια συγκίνηση στον γάμο μου. Όμως έκανα λάθος… Ο μπαμπάς μου με παρέδωσε στον άντρα μου και εκείνος του φίλησε το χέρι… Μια αληθινή, συγκινητική στιγμή… Για όλους, για εμάς και φυσικά για τον μπαμπά μου…

Αν υπήρχε ένα μόνο μυστικό για να δημιουργήσουμε το «για πάντα μαζί», ποιο θα ήταν αυτό;

Ο σεβασμός. Αν υπάρχει σεβασμός και αν δεν ξεπερνιούνται τα όρια όπου ο ένας σταματάει να θαυμάζει τον άλλο, τότε το «για πάντα μαζί» μπορεί να είναι εφικτό! Φυσικά και μπορεί!

Μοιάζεις «ταγμένη αγορομάνα». Τελικά, ποιος είναι ο άντρας/έρωτας της ζωής σου, ο γιος σου ή ο άντρας σου;

Δύσκολη ερώτηση! Και οι δύο αλλά με διαφορετικό ρόλο ο καθένας! Ο άντρας μου είναι πολύ σημαντικός για εμένα και δε θα χάσει ποτέ τον ρόλο και τη θέση που έχει στην καρδιά μου. Ο γιος μου πάλι είναι ένας τρε-λός έρωτας! Πάντα ήθελα αγόρι, το ίδιο και ο Φίλιππος βέβαια, και ναι, δηλώνω αγορομάνα! Τον ρουφάω, τον δαγκώνω, θέλω να τον φάω!!! Ο άντρας της ζωής μου είναι ο άντρας μου και το μωρό μου είναι ένας απερίγραπτος έρωτας.

Πόσο πολύ αλλάζει μια σχέση όταν στο σπίτι εμφανίζεται ένα μωρό;

Πάρα πολύ. Οι ισορροπίες, οι προτεραιότητες, ο ελεύθερος χρόνος, όλα αλλάζουν. Πρόσφατα πήγαμε στη Ρώμη με τον Φίλιππο και τον γιο μας και συνειδητοποίησα ότι είχα να ταξιδέψω εκτός Ελλάδας έναν χρόνο, που για εμένα που λατρεύω τα ταξίδια ήταν μια πολύ μεγάλη περίοδος. Άλλαξαν πολλά και κυρίως άλλαξα εγώ. Έχω άλλες ευθύνες, όλη μου η προσοχή είναι πάνω στο μωρό μας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθώ να δώσω σημασία και στον άντρα μου. Η ισορροπία αυτή βέβαια είναι ανθρωπίνως αδύνατη και πάντα χάνει ο άντρας. Ευτυχώς ο Φίλιππος είναι σύμμαχός μου σε αυτό, συζητάμε και καταλαβαίνει. Είναι και αυτός «ερωτευμένος» με τον γιο μας και δεν του φαίνεται παράλογη η αλλαγή αυτή…

Επομένως, η Αθηνά μετά Μάξιμου σε σχέση με την Αθηνά προ Μάξιμου είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο;

Εντελώς! Έχουν αλλάξει τα πάντα. Ο τρόπος ζωής, ο τρόπος σκέψης μου, τα συναισθήματά μου, οι ανάγκες μου, οι ευθύνες, ο τρόπος που αντιδρώ, τα σημαντικά μου και τα μη σημαντικά. Ο ερχομός ενός μωρού είναι ένα τρελό σοκ, που σε καμία μανούλα δεν περνάει απαρατήρητο. Οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι. Τον πρώτο καιρό προσπαθείς να ισορροπήσεις, αλλά και να συνειδητοποιήσεις ότι πλέον προτεραιότητα δεν είναι ο εαυτός σου αλλά ένα άλλο πλάσμα. Μια άλλη ζωή. Είναι μεγάλη ευτυχία αλλά το σοκ είναι μεγάλο, ειδικά όταν λειτουργεί συνδυαστικά με την αλλαγή των ορμονών.

Φωτογραφίες: Δανάη Ίσαρη

Read More

And More