Αθωώθηκε ο Κέβιν Σπέϊσι για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά ανηλίκου

Αθώος φαίνεται πως είναι ο Aμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, καθώς  το δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Άντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος.

Το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Άντονι Ραπ, ο οποίος αξίωνε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι, με αποτέλεσμα ο αστέρας του Χόλιγουντ να τεθεί στο περιθώριο.

Το 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες, Πέμπτη, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό του Άντονι Ραπ ότι ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον Μάιο του 1986 σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26.

Η δικηγόρος του Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Κέλερ, τόνισε στη διάρκεια των τελικών αγορεύσεών της ότι η ιστορία του Ραπ ήταν κατασκευασμένη.

Ανέπτυξε διάφορες θεωρίες σχετικά με τους λόγους που ο Ραπ μπορεί να την επινόησε, όπως η ζηλοφθονία για την επιτυχία του πελάτη της ή το να θέλησε να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ο κ. Ραπ προσέλκυσε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν τη δίκη από ό,τι σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός», υποστήριξε η Κέλερ.

Φωτογραφίες: Splash Ideal Images

Read More

And More