Άτομα με Αναπηρία: Διαμαρτύρονται για το κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα θέρμανσης

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τα Άτομα με Αναπηρία, για το ηλικιακό όριο που έχει επιβληθεί στους δικαιούχους ΑμεΑ του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και την εξαίρεσή τους από το επίδομα θέρμανσης.

Τηλεφωνήματα και email διαμαρτυρίας που έχει λάβει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, σχετικά με τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και του επιδόματος θέρμανσης.

Παρότι τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα “κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, καθώς είναι θετικό το γεγονός ότι ενισχύονται οι οικογένειες που έχουνε μέλη με αναπηρία”, όπως λένε, ταυτόχρονα είναι ένα μέτρο περιοριστικό.

Όπως είχε αναφέρει η ΕΣΑμεΑ και στην επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, στις 2 Δεκεμβρίου, στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να συμπεριληφθούν οι οικογένειες που έχουν εξαρτώμενο μέλος με αναπηρία (νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, ψυχικές αναπηρίες, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες), με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. “Το ηλικιακό όριο όμως των 24 ετών είναι άτοπο, καθώς αυτά τα άτομα με αναπηρία στη συντριπτική τους πλειοψηφία”, όπως τονίζουν, “είναι εξαρτώμενα από τις οικογένειές τους εφόρου ζωής”.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Read More

And More