Αττική: Ο απολογισμός στις “πληγωμένες” περιοχές μετά τη φωτιά – “Κάηκαν τα όνειρά μας”

Δεκάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, σπίτια και περιουσίες, χάθηκαν στις φλόγες. Το γκρίζο κυριαρχεί παντού, σκορπώντας θλίψη για τους κατοίκους των κόκκινων περιοχών της Αττικής.

Μέσα από ένα ρεπορτάζ το οποίο παρουσίασε ο ALPHA καταγράφονται όλες οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα μαζί με τον φόβο και την θλίψη των κατοίκων.

Δες ακόμα: Φωτιά στην Εύβοια: Η ηλικιωμένη γυναίκα της viral φωτογραφίας αποκαλύπτει – “Θόλωσε το μυαλό μου”

“Είμαστε στα αποκαΐδια, κάψανε το σπίτι μας, αλλά κάηκε και τα όνειρά μας. Έχω δει κόρες, όταν είπα πως θα τους φτιάξω ξανά, άλλο σπίτι καλύτερο, μου απάντησαν πως εδώ έχουν καεί όλα τους τα όνειρα”, περιγράφει κάτοικος στην Βαρυμπόμπη.

Αφίδνες

“Το σπίτι στο οποίο και νοίκιαζα στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν υπάρχει πια. Δεν έχω κάτι να θυμάμαι από αυτό το σπίτι. Το μόνο καλό είναι ότι είχα δύο σκυλιά τα οποία μπόρεσα και τα έσωσα”, αποκαλύπτει στην κάμερα κάτοικος της περιοχής.

Κρυονέρι 

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες με τις καμένες εκτάσεις αλλά και την απελπισία των ανθρώπων της περιοχής. Όσο για το μέλλον των δασικών εκτάσεων, ο δασολόγος, Ελευθέριος Σταματόπουλος δηλώνει…

“Η αναγέννηση του δάσους, όσο είναι πευκοδάσος, θα επανέλθει, σε 4-5 χρόνια θα έχουμε θαμνώδη βλάστηση. Αυτά τα δάση έχουν καεί πάνω από δύο φορές σε διάστημα οκτώ ετών”.

 

Read More

And More