Άβα Γαλανοπούλου: Μιλά ανοιχτά για το Γολγοθά που έζησε και το come back μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας

Άβα Γαλανοπούλου: Μιλά ανοιχτά για το Γολγοθά που έζησε και το come back μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας | tlife.gr

Το δικό της Γολγοθά ανέβηκε η Άβα Γαλανοπούλου και τώρα βρίσκει σιγά σιγά τις ισορροπίες της. Η γνωστή ηθοποιός εμφανίζεται στο θέατρο Αθηνά και στην κωμωδία “Γιε μου, Πού Πας;” και μοιάζει να ξεπερνά πια τα δύσκολα. Είχε να ανέβει στο σανίδι δύο χρόνια. Κι εκείνος που κατάφερε να την πείσει –γιατί πολλοί θέλησαν αυτό το διάστημα να πείσουν την Άβα, ένα γνήσιο κωμικό ταλέντο να ξαναδουλέψει– ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βασίλης Θωμόπουλος, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία. Όμως εκείνη είχε το δικό της Γολγοθά να ανέβει και η ιδέα να ξαναπαίξει στο θέατρο ήταν πολύ μακριά από τα τότε «θέλω» της. Το μόνο που είχε ανάγκη ήταν να καθίσει στο σπίτι, μόνη της, παρέα με τα βιβλία της.

«Είχα να δουλέψω από το 2015. Δεν μπορούσα. Αυτή η ιστορία με είχε διαλύσει. Το θέατρο βοηθάει όταν δεν είσαι καλά. Τώρα που είμαι εδώ δραπετεύω από όλα μου τα προβλήματα. Το θέμα ήταν να πάρω εγώ την απόφαση να δουλέψω. Δόξα τω Θεώ, είχα προτάσεις, οι άνθρωποι δεν με είχαν ξεχάσει, όμως εγώ ήμουν βυθισμένη στην κατάθλιψή μου και δεν απαντούσα στα τηλέφωνα. Ούτε καν στους γονείς μου» λέει η Άβα.

Μετά από αυτή την εμπειρία είσαι πιο καχύποπτη με τους ανθρώπους;

Δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου καχύποπτη, ίσως επειδή ήμουν πάντα πολύ ευθύς ως άνθρωπος. Ποτέ δεν θα μπορούσα να βλάψω κάποιον, πόσο μάλλον να τον καταστρέψω και συναισθηματικά, αλλά και να του πάρω όλη του την περιουσία, εφόσον είναι ο άνθρωπός μου. Αυτό είναι πέρα από τη φύση μου.

Τώρα που περνάει ο καιρός, θα μπορούσες… θα ήθελες να ερωτευτείς ξανά;

Δεν είμαι σε φάση ούτε να διανοηθώ για σχέση. Και το βρίσκω απίθανο να ερωτευτώ ξανά. Το σοκ που πέρασα είναι τόσο ισχυρό που άλλη στη θέση μου μπορεί να είχε εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο ή να είχε μπει στο Δαφνί, γιατί κάπου εκεί μπορεί και να σου σαλέψει το μυαλό. Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό…

Αν έκανες μια αποτίμηση της ζωής σου, εκτός της τελευταίας ιστορίας, πώς θα έλεγες ότι έχεις ζήσει;

Έχω περάσει πολύ ωραία στη ζωή μου. Και τα ταξίδια μου έκανα, και τις παρέες μου είχα, και ερωτεύτηκα. Μόνο ναρκωτικά δεν έχω πάρει, γιατί φοβόμουν μήπως μου αρέσουν και κολλήσω. Δεν ήθελα να έχω εξαρτήσεις, ήθελα το μυαλό μου καθαρό.

Είχες φτάσει ποτέ κοντά στο γάμο;

Πήγα να φτάσω, αλλά κατάλαβα νωρίς ότι δεν ήταν αυτό για μένα. Θα με καταπίεζε, θα ήθελε να αφήσω τη δουλειά. Δεν μου αρέσει καν να συζώ. Το δοκίμασα μόνο μία φορά. Ήθελα να έχω πάντα το χώρο και το χρόνο μου. Ήμουν ανεξάρτητη οικονομικά και δεν ήθελα να εξαρτώμαι από τον άντρα. Επίσης, μου άρεσε να βγαίνω ραντεβού. Αυτό που δεν άντεχα ήταν η φθορά στις σχέσεις.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είχες σχέση από το χώρο;

Αλήθεια είναι. Οι σχέσεις μου ήταν εκτός δουλειάς. Όχι ότι κι αυτό δεν είχε τις δυσκολίες του. Γιατί στην αρχή τούς γοήτευε αλλά μετά είχαμε ζήλιες, ένιωθαν μειονεκτικά. Κι εγώ από άποψη δεν ήθελα να μπλέξω με άτομα του χώρου. Είχα όμως φίλους, όπως ο Νίκος Σεργιανόπουλος και ο Σάκης Μπουλάς. Σκέψου ότι τον Σάκη έτρεχα να τον δω ως θαυμάστρια στα 18 μου στο Αχ, Μαρία και η ζωή τα έφερε να δουλέψουμε μαζί. Με καταλάβαινε ο Σάκης. Ήταν ένας βαθιά φιλοσοφημένος άνθρωπος. Έζησε όπως ήθελε. Είναι βασικό να μη φεύγεις έχοντας τον νταλκά ότι δεν έχεις κάνει αυτά που πραγματικά ήθελες.

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί!

READ more