Αχαΐα: Ποιος φαντάζεστε ότι έβαλε αγγελία για να βρει νύφη;

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της εκκλησίας μας, για να μπορέσει κάποιος να χειροτονηθεί ιερέας θα πρέπει πρώτα να έχει παντρευτεί και βέβαια (εκτός των άλλων) να συναινεί η σύζυγός του σε αυτό. Κάποιοι διάκονοι λοιπόν που δεν βρίσκουν γυναίκες για να παντρευτούν βρίσκονται πραγματικά σε απελπισία.

Φθάνουν μάλιστα σε σημείο να δημοσιεύουν ακόμη και μικρές αγγελίες προκειμένου να βρεθεί υποψήφια νύφη! Μία τέτοια αγγελία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «7 μέρες αγγελίες»: «Ζητώ κοπέλα από 23 ετών έως 27, εντός νομού Αχαΐας, για τον ανιψιό μου, να γίνει ιερέας. ετών 28. Πληροφορίες…»!

Την αγγελία σύμφωνα με το dete.gr, δημοσίευσε ο θείος του νεαρού που επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης, όμως εξακολουθεί να παραμένει ανύπαντρος στα 28 του χρόνια. Πιστεύει πως μέσω της μικρής αγγελίας θα διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του, κι έτσι θα πετύχει τον σκοπό του.

Για να φθάσει σε αυτό το σημείο σίγουρα είχε προσπαθήσει αρκετά να βρει κάποια γυναίκα η οποία θα ήθελε να σταθεί εφ’ όρου ζωής στο πλευρό ενός ιερέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων ιερέων, στη σημερινή εποχή υπάρχει όντως δυσκολία για νέους διακόνους να βρίσκουν γυναίκες ώστε να παντρευτούν και στη συνέχεια να χειροτονηθούν.

Read More

And More