Αύγουστος Κορτώ: Σπάνια βραδινή έξοδος με τον σύζυγό του Τάσο στο θέατρο! [pics]

Τον γνωστό συγγραφέα με τα πιο πετυχημένα και best seller βιβλία τον βλέπουμε σπάνια σε κοσμικές εξόδους. Ωστόσο χθες ο Αύγουστος Κορτώ είχε κάθε λόγο για να πάει στο θέατρο! Ο συγγραφέας βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Ρένα” με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ. Η παράστσση βασίζεται στο τελευταίο του βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο και ο Αύγουστος δε θα μπορούσε να μην παρακολουθήσει να δει την ιστορία που έγραψε να παίρνει… σάρκα και οστά, στο θέατρο!

Ο Αύγουστος συνοδευόταν από τον σύζυγό του Τάσο. Το ζευγάρι είναι πολλά χρόνια μαζί και παντρεύτηκαν το 2014 στην Νέα Υόρκη. Διάβασε εδώ

Με την πρωταγωνίστρια της παράστασης, Υρών Μανέ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ,  γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

«Ένας ύμνος στβην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς ,σε μιαν Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται  και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα  μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.»

«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων  γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο  Athens Pride Parade. Η Ρένα  τους καλεί  σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της , αποφασίζει  να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα,  στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.  Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και  τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»

Read More

And More