Αύγουστος Κορτώ: Υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του! Φωτογραφία

Από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης στην χώρα μας είναι ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ και ο Τάσος Σαμουηλίδης. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί στη Νέα Υόρκη το 2014 αλλά ήταν συμαντικό για εκείνους να περάσει ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα και το απέδειξαν σήμερα.

Την είδηση ανακοίνωσε ο σύντροφος του συγγραφέα στο Facebook με μια φωτογραφία, σήμερα που κλείνουν μαζί 12 χρόνια σχέσης.

Δημοσιεύτηκε από Anastasios Samouilidis στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Μια μέρα πριν έγραψε και ο Αύγουστος στο Facebook

Και καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους εσάς π…

Δημοσιεύτηκε από Auguste Corteau στις Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016


Για τον γάμο τους στη Νέα Υόρκη, είχε δηλώσει ο συγγραφέας:
“Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το όμως με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Ότι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους”

Read More

And More