Αυξάνεται η τιμή του ψωμιού- “Κάτι ψήνουν” οι κερδοσκόποι

Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, φέρνουν οι υψηλές τιμές στο σιτάρι που επιβάλλουν οι αλευροβιομήχανοι με το πρόσχημα της διεθνής οικονομικής κρίσης. Αντιδρούν οι αγρότες και η κυβέρνηση.
Την παραπομπή των αλευροβιομήχανων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομίας μπροστά στο ανατιμητικό κλίμα που δημιουργείται στην αγορά, με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις τιμές των σιτηρών.
Οι αντιδράσεις είναι έντονες τόσο απο πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία μέσω του γενικού γραμματέα εμπορίου Στ. Κομνηνού έστειλε τελεσίγραφο ότι “δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς της αγοράς και παρακολουθούμε το θέμα”.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινούνται και οι αγρότες, οι οποίοι καταγγέλουν οτι οι αλευροβιομήχανοι εκμεταλλεύονται τη διεθνή κρίση για να πουλήσουν ακριβά το σιτάρι που έχουν έχουν αγοράσει φθηνά. Στο πλευρό τους και οι αρτοποιοί, που αντιτίθενται στις αυξήσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν “αδικαιολόγητες”.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit

Read More

And More